η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πέθανε ο Θύμιος Καρακατσάνης


Σε ηλικία 72 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρατσάνης, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 11:30 πμ στο νεκροταφείο Παιανίας.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.

Αναβιώνει το έθιμο του κλήδονα ο σύλλογος Κρητών Εύβοιας


Ένα έθιμο που κρατάει τις ρίζες του βαθιά στην αρχαιότητα θα αναβιώσει αύριο, Κυριακή 1 Ιουλίου, στο ανοικτό θέατρο Ορέστη Μακρή στο Πάρκο του Λαού στις 8μιση το βράδυ.
Πρόκειται για το έθιμο του Κλήδονα, ένα τελετουργικό μέσω του οποίου οι ανύπαντρες κοπέλες έβρισκαν τον μέλλοντα σύζυγό τους. Την ...ανεύρεση των γαμπρών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ο Σύλλογος Κρητών Εύβοιας "Ο Ψηλορείτης" και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

ήθος...


Απίστευτο!!!!



Χθες καθώς γυρνούσα στο σπίτι με τη γυναίκα μου, έβγαλα το κινητό και τράβηξα αυτή τη φωτογραφία!!!
Η γυναίκα μου θύμωσε άσχημα και δεν μου μίλαγε όλη την ημέρα…
Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς:

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος 39χρονου Ινδού


Εξιχνιάστηκε, στις 28-06-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών,  κλοπή σε βάρος 39χρονου Ινδού διανομέα, που είχε διαπραχθεί από τέσσερις δράστες τον περασμένο Μάιο στην περιοχή του Ελαιώνα Βοιωτίας. Ειδικότερα, το απόγευμα της 31-05-2012, οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο προσέγγισαν τον 39χρονο Ινδό, ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος – διανομέας καρτών κινητής τηλεφωνίας και οι δύο από αυτούς βγήκαν από το αυτοκίνητο  τους και του πήραν μία τσάντα που είχε μέσα (11.000) ευρώ και διάφορες κάρτες κινητής τηλεφωνίας, αξίας (2.000) ευρώ.

Κλείνει η ΑΒΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ)


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στο κέντρο της Χαλκίδας από τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του «εορταστικού δεκαημέρου προσφορών και εκδηλώσεων» που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, δηλ. έως και την Τετάρτη, 11 Ιουλίου.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τίθενται σε ισχύ κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη στο Δήμο από τον διοργανωτή Εμπορικό Σύλλογο.

Αποχαιρετούν ιντερνετ και τηλέφωνο οι Έλληνες


Για λόγους οικονομίας, στη χώρα μας μειώθηκαν αισθητά οι συνδέσεις σε Ίντερνετ και τηλέφωνο. Μόνο την τηλεόραση δεν λένε να κόψουν οι Έλληνες. Τι έδειξε η νέα έρευνα του ευρωβαρόμετρου
Καθώς η κρίση εξαπλώνεται στην Ευρώπη, η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών υποχωρεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή".

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Επιτέλους λίγη ποιότητα

Βαρέθηκα τις φωτογραφίες μισόγυμνων γυναικών σε απίθανες στάσεις και τα διάφορα πορνογραφικά που μου στέλνουν κατά καιρούς.Από δω και στο εξής θα προωθώ μόνο email με ιστορικό περιεχόμενο, θαύματα της φύσης και άλλα πολιτισμικά θέματα.



Οι πρόσκοποι της Χαλκίδας στις ασκήσεις οδικής ασφάλειας


Οι πρόσκοποι της Χαλκίδας πάντοτε συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις της Εύβοιας και όλες τις φορές μας βγάζουν ασπροπρόσωπους!!! 

Ένας Κέρδισε δύο έχασαν στις επαναληπτικές εκλογές!


Φαινομενικά οι δίδυμες εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στην Εύβοια ωστόσο η  ενίσχυση των δύο πρώτων κομμάτων Σύριζα και Νέας Δημοκρατίας έφερε αλλαγή στις έδρες και τα πάνω κάτω για τρία πρόσωπα!!!

Ο πρώτος είναι ο Γιώργος Μαρίνος που μάλλον δεν περίμενε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου ότι στην επαναληπτική διαδικασία θα ήταν εκείνος που θα έμενε εκτός βουλής ύστερα από την μεγάλη συρρίκνωση της δύναμης του Κ.Κ.Ε.

Τι απέγινε το θέμα της μεταφοράς;

η αείμνηστη Χαλκιδέα τραγουδίστρια
Σωτηρία Μπέλλου

Τι απέγινε με το θέμα της μεταφοράς των οστών της Σωτηρίας Μπέλλου στο νέο κοιμητήριο της Χαλκίδας; Τέσσερις μήνες πέρασαν από τότε που πάρθηκε η απόφαση από τη δημοτική ενότητα Χαλκίδας και φαίνεται ότι η δύναμη της γραφειοκρατίας είναι μεγαλύτερη από τις προσπάθειες του Αλέκου Σιγανού που εισηγήθηκε το θέμα… 

Αιτήσεις για νέες άδειες


Τι κρίση και κουραφέξαλα μας λένε…. Οκτώ θέματα έρχονται για συζήτηση στη δημοτική κοινότητα Χαλκίδας και τα επτά είναι αιτήσεις για άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος(καφετέριες, ουζερί, ψησταριές) ενώ το όγδοο θέμα είναι αίτηση για τραπεζοκαθίσματα σε ήδη υπάρχον κατάστημα…. Εισηγητής σε όλα   ο Θοδωρής Γιαννούκος….. 

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση Επιμελητηρίου… Επεισόδιο νο 3


Πρέπει να είναι κάποιος ιδιαίτερα ακατάλληλος να διευθύνει μια συζήτηση, ώστε να καταφέρει μια συνεδρίαση για τις προτάσεις του συνδυασμού της αντιπολίτευσης να την πραγματοποιήσει σε τρία μέρη…

Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Εύβοιας Παναγιώτης Σίμωσης μετά την καταψήφιση του εαυτού του για τον απολογισμό του 2011 έχει μετατρέψει το Διοικητικό συμβούλιο στη «Λάμψη του Φωσκόλου» (ο Φώσκολος στη γενική τονίζεται στην παραλήγουσα για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα ανάλογο της διαδικασίας)…..

«Μαύρη» Έκθεση της Κομισιόν :Αυξάνονται άνεργοι και άστεγοι στην Ελλάδα


Αύξηση 8,7% καταγράφεται στα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην εξαμηνιαία έκθεση για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 400.000 λιγότερες θέσεις εργασίας. Ανησυχητικά αυξάνονται και οι άστεγοι.

Θα μας πάρουν και τα στριγκ (κατά το σώβρακα) οι Γερμανοί

η εξέλιξη του σώβρακου ανα δεκαετία
Ήταν επί πρωθυπουργίας Καραμανλή όταν στην Αμερική οι Λήμαν Μπράδερς βάρεσε κανόνι. Τότε ο Καραμανλής ο νεότερος βγήκε στη τηλεόραση και με ύφος σαράντα καρδιναλίων έλεγε στον ελληνικό λαό ότι η οικονομία μας είναι δυνατή και δε θα μας επηρεάσει. Τι ασύστολα ψεύδη! Όταν αργότερα έγιναν οι εκλογές αν θυμάστε ο κ. Σουφλιάς δεν έβαλε υποψηφιότητα διότι γνώριζε τη κατάσταση αλλά δεν είπε τίποτα στο λαό για να μη κάνει ζημιά στο κόμμα. 

Ανεβαίνει ο υδράργυρος


Λίγο η ανεργία που συνεχίζει να αυξάνεται, λίγο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, λίγο οι μειώσεις των μισθών, οι Ισπανοί δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες να χαρούν. 
Για να ξεφύγει από όλα αυτά, η νεαρή αποφάσισε να κάνει μια βουτιά και να ξαπλώσει στην παραλία της Μπαρτσελονέτα στη Βαρκελώνη, που αυτή την περίοδο είναι γεμάτη τουρίστες. Η θάλασσα, η άμμος, η ζέστη και ένα βιβλίο είναι αρκετά για να πάρουν το μυαλό της από τα δυσάρεστα.

ατυχία!!!!

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η Ιφιγένεια επιστρέφει στον τόπο της θυσίας της


η θυσία της Ιφιγένειας επιστρέφει ...Εκ μέρους του θεάτρου Χαλκίδας η Ζωή Λιβανίου καλεί όλους στη συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου (αίθουσα συνεδριάσεων).

Μας δουλεύουν κανονικά!!!


Γιατί δεν μας λένε το όνομα του αντιδημάρχου που βρέθηκε με τρία εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του;
Τι θα πει αντιδήμαρχος της Στερεάς Ελλάδας;;;; Το στερεά μας το «κοτσάρουν» ως διευκρινιστικό; Γιατί δεν λένε αντιδήμαρχος της Ελλάδος σκέτο;… Είναι από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Βοιωτία την Ευρυτανία ή τη Φωκίδα;
Επίσης μια άλλη απορία…. 

Σε δέκα λεπτά λύθηκε το θέμα (και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα)


Θα μπορούσα να πιστέψω την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ ότι η επέμβαση της υπηρεσίας ήταν άμεση στην περίπτωση της υπερχείλισης του φρεατίου στην ιχθυόσκαλα με αποτέλεσμα να πέσουν βοθρολύματα στη θάλασσα, μπορώ να αντιληφθώ για τις υπερβολές που αναπαράχθηκαν από την είδηση αλλά και τη ζημιά που γίνεται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Χαλκίδα αλλά εκείνη την υπερβολή από πλευράς ΔΕΥΑΧ ότι δήθεν έγινε επέμβαση συνεργείου , απόφραξη και αποκατάσταση της βλάβης εντός δεκαλέπτου τι την ήθελαν; 
Δέκα λεπτά δεν φθάνουν ούτε για να γίνει το τηλεφώνημα και να ειδοποιηθεί το συνεργείο….

Αγγαρεία το δημοτικό έργο


Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων –η μάλλον την επανάληψη- της δημοτικής αρχής τα προβλήματα όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά χρονίζουν και βαλτώνουν….
 Λύση για τα πάρκιγκ δεν έχει βρεθεί και ούτε πρόκειται την προσεχή τριετία, η στέγαση των υπηρεσιών δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως και ο χώρος για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει εξευρεθεί…

Κανονίζει χωρίς τον ξενοδόχο


Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Σταμάτης Γκάβαλης μετά την απόπειρα για την περιφέρεια δοκίμασε την τύχη του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο γνωρίζοντας ότι δεν έχει πιθανότητες να εκλεγεί αλλά θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες δημοτικές εκλογές….
 Τα πήγε αρκετά καλά (καταλαμβάνοντας την τρίτη Θέση) αν σκεφθεί κανείς ότι ο σημερινός δήμαρχος είχε καταταγεί τέταρτος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατάφερε να κάτσει στην καρέκλα του Μεγάρου Κότσικα….

Κέρδισε τις εντυπώσεις


Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ο αριθμός των σταυρών που έλαβε ο κάθε ένας υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου λόγω της ιδιαιτερότητας, των συνθηκών και των συναισθημάτων του εκλογικού σώματος… 
Οι νέοι δεν είχαν για ακόμη μια φορά τον απαιτούμενο χρόνο να απευθυνθούν στους πολίτες  και να τους κοιτάξουν στα μάτια ζητώντας τους την ψήφο ενώ όταν το κατάφερναν έπεφταν πάνω σε τείχος άρνησης που είχε δημιουργήσει το γενικότερο κλίμα….

Τα φαινόμενα απατούν


Σε άλλο χωροχρόνο


Παρακολούθησα τη εφ’ολης της ύλης συνέντευξη του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά στο κανάλι ένα της Λαμίας και διαπίστωσα δύο πράγματα σε σχέση με το μεγάλο έργο που επικαλέστηκε ότι γίνεται και έχει βοηθήσει πολύ τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς… Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλα ήταν ότι ο περιφερειάρχης ζει σε άλλη χώρα.. το δεύτερο είναι ότι αναφέρεται σε άλλο χρόνο ίσως πέντε με δέκα χρόνια πίσω….

Οι αθλητές του «Άθλου» Σήμερα στη Χαλκίδα


Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" διοργανώνει για πρώτη φορά τον ποδηλατικό «ΑΘΛΟ», μια εκδήλωση μη αγωνιστικού χαρακτήρα, με στόχο την ενίσχυση του θέματος της ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους και την υποστήριξη και προώθηση των δράσεων του Ι.Ο.ΑΣ., οι οποίες προάγουν την επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και κατ' επέκταση την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

Συναυλία στο κάστρο από το ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης και το ωδείο Μαρσύας

Η  ιδιοκτήτρια του ωδείου "Μαρσύας"
Δέσποινα Λαθούρα

Στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Τάσος Γεωργιάδης» σε συνεργασία με το κουιντέτο χάλκινων πνευστών MELOS BRASS και το Ωδείο Μαρσύας διοργανώνει συναυλία με συνοδεία πιάνου και 40/μελούς μικτής χορωδίας, στο Φρούριο Κανήθου, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 ώρα 21:30 για φιλανθρωπικό σκοπό που είναι και η αποστολή του Ιδρύματος.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η φτώχεια δεν «χτυπάει» μόνο τους Έλληνες μαθητές



Guardian:Το 83% των διδασκόντων βλέπει πεινασμένα παιδιά στις σχολικές τάξεις.
  Μεγάλος αριθμός δασκάλων στη Βρετανία βλέπει τους μαθητές του να έρχονται πεινασμένοι και σχεδόν ένας στους δύο λένε ότι έφεραν φαγητό για τους μαθητές τους, σύμφωνα με έρευνα του Guardian για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εκατομμύρια Βρετανοί –και περισσότερο τα παιδιά– λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα. 

5+1 πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος στην ζωή του!!!



Μερικά πράγματα που μπορεί ο καθένας να κάνει και που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσουν άλλον αέρα στην καθημερινότητα και τη ζωή γενικότερα.


1. Scuba Diving Η ομορφιά που κρύβει ο βυθός δεν είναι κάτιι που βλέπεις κάθε μέρα. Πρέπει να τολμήσεις να βουτήξεις στα βαθιά της θάλασσας για να τον απολαύσεις. Δοκίμασέ το, θα νιώσεις πιο πλούσιος (σε εμπειρίες).

«Μια θάλασσα συναισθήματα…» στο Αυλωνάρι


Η Ομάδα  Θεατρικής Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Πανευβοϊκού Συλλόγου    «  Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός  »  ανεβάζει :
         
την   Παρασκευή   29  Ιουνίου  2012     &    ώρα    7:00   το απόγευμα                                                
στο    Λύκειο   Αυλωναρίου
μετά    από    πρόσκληση   του   Δήμου Κύμης   –   Αλιβερίου    και   στα πλαίσια  των καλοκαιρινών  του  εκδηλώσεων. 

 την   επιτυχημένη   Θεατρική   Παράσταση :
                       
« μια  θάλασσα  συναισθήματα ή  μα που πήγε η αγάπη; »

Στο Περιφερειακό συμβούλιο ο Αναγνωστάκης

Στη Λαμία βρέθηκε σήμερα 25 Ιουνίου ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου αφού συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους νεοκλεγέντες βουλευτές, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τον διάπλου Ραφήνα – Κάρυστος κολυμπώντας θα πραγματοποιήσει η κ. Σοφία Ψιλόλιγνου την Τρίτη 26/06/2012




Την Τρίτη 26/06/2012 θα πραγματοποιήσει την επιθυμία της να κολυμπήσει από τη Ραφήνα μέχρι την Κάρυστο η κα. Σοφία Ψιλόλιγνου, η οποία κατάγεται από την Κάρυστο. 

Η κα Ψιλόλιγνου είναι πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού Πειραιώς και έχει συμμετάσχει στις εθνικές ομάδες νεανίδων και γυναικών, έχοντας μάλιστα να επιδείξει αρκετά σπουδαία επιτεύγματα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 50 αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης, με σημαντικότερους εκείνους του διάπλου Ντόβερ – Καλαί (στενό της Μάγχης), καθώς και τη διάσχιση του Γιβραλτάρ, που χωρίζει την Ευρώπη από την
Αφρική. 

Ερευνάται καταγγελία πολίτη για βιαιοπραγία από αστυνομικό



Η διενέργεια διοικητικής έρευνας διατάχθηκε για την καταγγελία πολίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στην Εύβοια.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς


Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 11.30 το πρωί, η 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Καύσωνας το Σαββατοκύριακο


Ζεστός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία να φτάνει τους 39 βαθμούς αν και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχής στα βορειοδυτικά ορεινά. 

Συγκλονιστική επιστολή Ελληνίδας στην Bild για τις χυδαιότητες

Τα εμετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Bild» για την χώρα μας με αφορμή τον αποψινό αγώνα του Euro 2012 με την Γερμανία έχουν προκαλέσει την οργή των Ελλήνων.

Χθες η εφημερίδα είχε τον κατάσκοπο δημοσιογράφο που έλεγε «malaka- Καραγκούνη», σήμερα γράφει για τον προημιτελικό του Euro 2012 «Αντίο Έλληνες. Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε».
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία φέρεται να απέστειλε στην γερμανική εφημερίδα μια Ελληνίδα.
Πρόκειται για την 31χρονη Δέσποινα Δημότση από το Κρανίδι Αργολίδας.

«Τα περιφερειακά Μέσα θα είναι προτεραιότητά μας»

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου, λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Το ωραίο ταξίδι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελείωσε για την εθνική.


Η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γερμανία. Οι αντίπαλη ήταν ανώτεροι , έφτασαν στο ευρύ 4-2 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Euro. Ανεξάρτητα από τη συντριβή , πάντως, μόνο και μόνο η παρουσία της εθνικής στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, συνιστά επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πενήντα άτομα θα προσληφθούν στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας με διαδικασίες ΑΣΕΠ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

      Στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα που έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) της προγραμματικής περιόδου 2007-2012 αναρτήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου η «Ανακοίνωση» ΚΟΧ 106.802/1/2012, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πενήντα (50) ανέργων ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, του έργου «Εθελοντικές δράσεις προώθησης και προαγωγής δημόσιας υγείας και πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας».

«Βοήθεια το κορίτσι κινδυνεύει»-απεγνωσμένη φωνή ηλικιωμένης που είχε ξεχάσει να διακρίνει πως φωνάζει κάποιος που κινδυνεύει!!!!!


Άκουσε φωνές και νόμισε ότι μπήκαν στο από κάτω σπίτι ληστές - Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική...
Ένα από τα αστεία αστυνομικά συμβάντα που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν αυτό της νυχτερινής κλήσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί που περιπολούσαν, για γυναίκα που κινδυνεύει...

Ανεκδοτάκι!!!


Ένα καγκουρό δραπέτευε συνέχεια απ το ειδικά περιφραγμένο xώρο του σε ένα ελληνικό  ζωολογικό κήπο.
Οι αρμόδιοι, ξέροντας ότι μπορεί να πηδάει πολύ ψηλά, βάζουνε έναν φράχτη 3 μέτρα ψηλό.
 Το επόμενο πρωί το καγκουρό έκανε τις βόλτες του στον ζωολογικό κήπο, έξω απ τον περιφραγμένο χώρο του.

Mεγαλείο ελληνικής ψυχής!



Αγρίμι εντός, αγρίμι και εκτός γηπέδου ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!  Δήλωσε ευθαρσώς πως όχι απλά δεν φοβάται Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρέπει να συνδέουν το ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο Έλληνες άσοι.

Μείωση 98-146 ευρώ στις εισφορές του ΟΑΕΕ


Του Γιώργου Γάτου
Οφελος από 98 ευρώ έως 146 ευρώ στο δίμηνο, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία, θα έχουν από τις εισφορές του διμήνου Ιουλίου ? Αυγούστου (που θα πρέπει να καταβληθούν το Σεπτέμβριο) όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέξουν, με αίτησή τους στον ΟΑΕΕ, να κατεβούν έως και δύο ασφαλιστικές κατηγορίες αξιοποιώντας το νόμο 4075/2012.

Θρήνος στο Βασιλικό, για τον θάνατο 35χρονης



Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας (18-06-2012) στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι. Σύμφωνα με το evianews.com, η άτυχη γυναίκα είχε φριχτούς πόνους κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά προτίμησε να μην πάει σε νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών από το 1974 έως σήμερα


Topolitikon κάνει μια ιστορική αναδρομή και σας παραθέτει τα αποτελέσματα από όλες τις εκλογές μάχες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Από την πτώση της Χούντας το 1974, την επιστροφή και τον εκλογικό θρίαμβο του Κωνσταντίνου Καραμανλή έως και τη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στις 4 Οκτωβρίου 2009. Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά που συνέλεξαν όλα τα κόμματα στις 13 εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης:

Βαριά η ήττα για το ΠΑΣΟΚ


Βαριά η ήττα για το ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά από το 1977 δεν έρχεται πρώτο κόμμα σε κανέναν νομό της Ελλάδας...


Το ποσοστό 12,28% που συγκεντρώνει είναι χαμηλότερο και από αυτό που έλαβε το 1974 οταν κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές.







Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει ποσοστό 13,58%.


Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου



1815Η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης.






Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου στην Εύβοια

Με το ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτος στην Εύβοια όπως και στις εκλογές της έκτης Μαϊου και τη Νέα Δημοκρατία δεύτερη αλλά αυξάνοντας και οι δύο τα εκλογικά τους ποσοστά κατά δέκα περίπου μονάδες συμπιέζοντας ανεξάρτητους έλληνες, ΠΑΣΟΚ, και Κ.Κ.Ε και τη χρυσή αυγή με τη δημοκρατική Αριστερά να κρατάνε τις "ποσοστιαίες τους δυνάμεις"  ολοκληρώθηκε η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου στην Εύβοια… 

Στον εισαγγελέα εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ για αλλαγή ψηφοδελτίων


Με βαριές κατηγορίες κρατείται και μεταφέρεται σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ στο 128 εκλογικό τμήμα, που κατηγορείται ότι άλλαξε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων με ψηφοδέλτια της ΝΔ, που είχε στην τσέπη της την ώρα της διαλογής


ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ Ποιοι εκλέγονται βουλευτές


Ανάμεσα σε όσους δεν κατάφεραν να εκλεγούν, η Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) που δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο τον Πύρρο Δήμα που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Μετά από πολλά χρόνια εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που δεν εξελέγη στο Λασίθι. Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Λιντζέρης στη Β΄Πειραιώς.