η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αμύνεσθαι περί ….πάρτης


Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει πριν από καμιά τριανταριά χρόνια ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις… κατά κάποιο τρόπο και για τα δεδομένα της εποχής του είχε δίκιο…. 
Σήμερα όμως την εποχή του διαδικτύου που ο κάθε αγράμματος δηλώνει δημοσιογράφος, ο κάθε φουσκωτός αμόρφωτος εκλέγεται βουλευτής στο όνομα της πατρίδας ,δίνοντας παράδειγμα στη νέα γενιά ότι δεν χρειάζεται να πάει σχολείο, δεν χρειάζεται να μορφωθεί, δεν χρειάζεται να σπουδάσει αλλά αρκεί να σηκώνει εκατό κιλά πάγκο, να ρίχνει καλές μπουνιές και να φωνάζει δυνατά για να φοβίσει τους συνομιλητές του που εξορισμού είναι λαμόγια….

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Τα πρωτοβρόχια

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι»... Αυγουστιάτικος οίστρος; Καθόλου. Ο στίχος του Ελύτη - που τραγούδησε ο Δημήτρης Ψαριανός στον «Μεγάλο ερωτικό» του Χατζιδάκι - κρύβει έναν απειλητικό συμβολισμό: με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου, εκτός από το καλοκαίρι, μπορεί να σκοτωθούν πολλά πράγματα: η κυβερνητική σταθερότητα, η ενότητα τουλάχιστον ενός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και η ελληνική οικονομία.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Κάθε μέρα στη Χαλκίδα η Κατερίνα Κούκα

Στη φωτό: η Κατερίνα Κούκα με 
Θαμώνα  του μαγαζιού "Παγκάκι"

Ποιος είναι ο λόγος που η Κατερίνα Κούκα βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στη Χαλκίδα; Ο Γιος της Γιώργος Μπρούζος έχει ανοίξει ένα από τα πιο ωραία all day μαγαζιά στο πιο in  σημείο της πόλης τον πεζόδρομο της Ερμού…..

Το ταμείον είναι μείον


 Η κατάσταση του ταμείου του Επιμελητηρίου είναι τραγική  είπε ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Κούκουζας στη συνεδρίαση της Τετάρτης και το αιτιολόγησε λέγοντας πως τα έξοδα των εκλογών ήταν πάρα πολλά επειδή λειτούργησαν όλα τα παραρτήματα ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη…. Εμείς θα προσθέσουμε ότι το ταμείο άδειασε γιατί η τότε διεύθυνση με τον πρόεδρο νοίκιαζαν ακριβά ξενοδοχεία στη Χαλκίδα ώστε να διεξαχθεί η ψηφοφορία σε δυο ημέρες τη στιγμή που υπήρχε και η δωρεάν αίθουσα του Επιμελητηρίου και η υπερσύγχρονη (επίσης τσάμπα) αίθουσα της Νομαρχίας…. 

Από πέντε χιλιάρικα δόθηκαν μέσα στον Αύγουστο στις ομοσπονδίες

Κουβέντα δεν έγινε για το Δημόκριτο στην Αυγουστιάτικη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου καθώς οι έντεκα παριστάμενοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας προεδρεύοντος του κυρίου Γεροντίτη περιορίστηκαν στο να χειροκροτήσουν τον πρόεδρο για το γεγονός ενώ προχώρησαν στην ουσία που ήταν η επιχορήγηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας με πέντε χιλιάδες ευρώ γα τα λειτουργικά της έξοδα και με αντίστοιχο ποσό επιχορήγησαν και την Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων…. 

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αρχηγική εμφάνιση Κούκουζα


Αρχηγική ήταν η εμφάνιση του Βαγγέλη Κούκουζα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου…. 
Απουσία του Προέδρου Παναγιώτη Σίμωση, ο οικονομικός επόπτης μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνεδρίασης αλλά και το χρόνο ομιλίας από πλευράς προεδρείου και αφού μίλησε για την οικονομική κατάσταση τοποθετήθηκε επί όλων των ζητημάτων εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης…

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Βγήκαν τα αποτελέσματα των προσλήψεων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Εύβοια


Βγήκαν τα αποτελέσματα των αιτήσεων που έγιναν στην Εύβοια για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον πίνακα που σήμερα δημοσιεύουμε μπορείτε να δείτε τα ονόματα τριάντα προσληφθέντων..
 Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους ΟΤΑ και στους φορείς που έχετε καταθέσει αίτηση… 
Επίσης στην ιστοσελίδα της Γ.Σ.Ε.Ε δημοσιοποιούνται και πίνακες απορριπτέων καθώς και οι λόγοι απόρριψής τους

Αξιοποίηση και όχι κλείσιμο της ΕΤ 1 προανήγγειλε ο Σίμος Κεδίκογλου

Δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώσουμε ή να κλείσουμε τη συχνότητα της Ετ 1 τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο πρωϊνό της ΝΕΤ…. 
Ο Ευβοιώτης Εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης στάθηκε στο γεγονός ότι το κρατικό κανάλι μπορεί και πρέπει να παίξει επιμορφωτικό ρόλο για αγρότες νέους επιχειρηματίες κλπ, ενώ έστω και προσωρινό κλείσιμό του θα το εκμεταλλευόταν σε παραμεθόριες περιοχές πειρατικοί σταθμοί ή τηλεοπτικά δίκτυα των Σκοπίων και της Τουρκίας και θα καταπατούσαν τις συχνότητές του… 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πεζοδρόμηση της Αβάντων: η πολιτική αυτοχειρία του Ζεμπίλη


Και άξαφνα ο δήμαρχος ξυπνά από το λήθαργο της απραξίας του και εκεί που το πιο ρηξικέλευθο και καινοτόμο έργο του ήταν η κατασκευή κάποιας πλατείας αποφασίζει να κάνει μια τομή στο κυκλοφοριακό της πόλης η οποία θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων Χαλκιδέων θα επηρεάσει την εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα μιας μεγάλης περιοχής και θα αλλοιώσει τη δομή της  καταργώντας συνήθειες  δεκαετιών που είχαν γίνει ένα με τις συνήθειες των χαλκιδέων… Έξις δευτέρα φύσις έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θέλοντας να καταδείξουν τη δύναμη της συνήθειας….

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Το μεγάλο κόλπο με τα οικόπεδα της Κωπαϊδας


Κάπου σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, υπήρχε κάποτε ένας ωραίος τύπος που έφτιαξε μια καταπληκτική κομπίνα για να κονομήσει χρήματα μέσω μιας τράπεζας στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας ήταν μέλος….
 Το κόλπο ήταν απλό αγόραζε «κοψοχρονιά» οικόπεδα από τη λίμνη της κωπαϊδας (για την ακρίβεια έβαζε άλλους να φαίνονται) τα οποία μέσω ενός μηχανικού που ήταν στη «δουλειά» τα εμφάνιζε ως μεγάλης αξίας και εν συνεχεία εξασφάλιζε δάνεια μεγάλου ύψους βάζοντας ως «ενέχυρο» τα «πανάκριβα» υπερεκτιμημένα χωράφια…. Στη χειρότερη περίπτωση κινδύνευε να χάσει ένα οικόπεδο αξίας 20 χιλ. ευρώ το οποίο η τράπεζα είχε εκτιμήσει στα 200 και 300 χιλιάρικα αποδίδοντας το αντίστοιχο δάνειο… Διαβάστε την ιστορία που ακολουθεί….

Το εργατικό κέντρο ευχαριστεί τη Μητρόπολη


Το Εργατικό κέντρο Ευβοίας και οι εργαζόμενοι ευχαριστούν την Ιερά Μητρόπολη για την κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και  σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι μόνο η τοπική εκκλησία ανταποκρίθηκε στο αίτημα για βοήθεια που απευθύνθηκε στους φορείς του νομού…

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο πολίτης κύριος Σπανός


«Θα μιλήσω ως πολίτης και όχι ως πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ» είπε ο Διονύσης Σπανός στη συνεδρίαση της διαβούλευσης για την πεζοδρόμηση της Αβάντων και αφού διευκρίνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν αυτό που παρουσιάζεται είναι μελέτη ή τεχνική έκθεση παρέδωσε μαθήματα πολιτικών παραινέσεων και είπε προς το δήμαρχο ότι δεν συγκυβερνά με κανένα αλλά μόνος του πρέπει να αποφασίζει….

Έχουμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις προς τον κύριο Σπανό:

Πεζοδρόμηση Αβάντων


Το Eviain προβάλει το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων της Χαλκίδας η οποία αποτελεί την κεντρική οδική αρτηρία του Μητροπολιτικού δήμου και η αλλαγή χρήσης της θα αλλάξει και θα επηρεάσει τη ζωή των Χαλκιδέων….
 Οι απόψεις για την πεζοδρόμησή της (που αποφασίστηκε ήδη από το δημοτικό συμβούλιο) διίστανται… Το σημαντικότερο όμως δεδομένο ακούστηκε από τον πρόεδρο του ΤΕΕ ότι η σημαντική αυτή αλλαγή θα γίνει βάση μιας τεχνικής έκθεσης του Πολυτεχνείου και όχι από μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη με τις προδιαγραφές του νόμου και των μελετητών… 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μας «έβγαλε» το μάτι….(και τα αυτιά!!!)


Ποιος εκπρόσωπος φορέα έχει γυρίσει τόσο πολύ την Ευρώπη που έχει ξεχάσει και την ελληνική γλώσσα;
 Έτσι ακούσαμε από το στόμα του για «τα τρέχον θέματα» (τα θέματα είναι πολλά και είναι τρέχοντα) και ότι...
 η «κυκλοφορία της Χαλκίδας είναι διαμπερές» (η κυκλοφορία είναι γένους θηλυκού και μπορείς να πεις ότι είναι διαμπερής με τη μόνη διαφορά ότι δεν είναι διαμέρισμα!!!!)

Η ευρωπαϊκή εμπειρία του Θαλάσση


΄Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη και συμφωνώ με την πεζοδρόμηση της Αβάντων είπε ο Ηλίας Θαλάσσης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο και κάποιος παριστάμενος ο οποίος σκέφτηκε μεγαλοφώνως είπε… “Ας είναι καλά το επιμελητήριο που ο Θαλάσσης έγινε κοσμογυρισμένος….”

Δόθηκε το ποδήλατο της ΕΠΚΑ


Βρέθηκε ο τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς που διενήργησε η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
με την κλήρωση ενός ποδηλάτου.
Πρόκειται για το μέλος της Ένωσης Χρήστο Ράμφο γνωστό χρυσοχόο,
ο οποίος και δώρισε τους λαχνούς στα παιδιά του.
Τυχερή ήταν η κόρη του Αναστασία Ράμφου πτυχιούχος Οικονομικών.

Το Τ.Ε.Ε για την πεζοδρόμηση της Αβάντων


Ανακοίνωση για το θέμα της πεζοδρόμησης της Αβάντων εξέδοσε το Τ.Ε.Ε από την οποία προκύπτει πως μια από τις σοβαρότερες παρεμβάσεις στην πόλη της Χαλκίδας γίνεται βάση μια τεχνικής έκθεσης του Πολυτεχνείου και όχι μιας μελέτης… Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Εύβοιας Γιώργος Μπουραντάς αναφέρει:

Ο ποδηλατικός γύρος της Αμαρύνθου


Ενενήντα έξι ποδηλάτες έκαναν το γύρο της Αμαρύνθου, ενενήντα έξι τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της πόλης διανύοντας διαδρομή δέκα χιλιομέτρων, κατά τον ποδηλατικό γύρο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Αμαρυνθίων 2012.