η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Παίζουμε τρόϊκα;;;;


Πανικοβλήθηκαν οι Γάλλοι

Γάλλος-μέτοχος της Lafarge, άρτι πληροφορηθείς ότι ο Γεωργάτος
 εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης του

Μέχρι και η κουτσή Μαρία θα βγάλει ανακοίνωση στήριξης των εργαζόμενων του Τσιμεντάδικου και θα καταδικάζει την κακή Lafarge….
Ούτως ή άλλως οι ανακοινώσεις τζάμπα είναι ενώ όλοι ευελπιστούν να μαζέψουν κανένα από τα (236 Χ 4) ψηφαλάκια που βλέπουν με καλό μάτι την όποια ανακοίνωση στήριξης….

Το λάθος των γυναικών όταν παντρεύονται (φεμινιστικό ανέκδοτο)

Μετά την κατασκευή προφυλακτικών με γεύση Μπέικον στην οποία προχώρησε αμερικανική εταιρία στο Σιάτλ των Η.Π.Α. επιβεβαιώνεται πλήρως η «άποψη» για το λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν παντρεύονται….

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι τάφοι των προγόνων μας

Έπρεπε να φυλάμε τους νεκρούς μας και τη δύναμή τους, μήπως
καμμιάν ώρα
οι αντίπαλοί μας τους ξεθάψουν και τους πάρουν μαζί τους. Και,
τότε,

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Θα μας πληροφορήσουν για τα αποτελέσματα της καμπάνιας;;;;;

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Ευβοϊκής συνεταιριστικής Τράπεζας… 

Αναρωτιόμαστε εάν ο κ Πρόεδρος της Ευβοϊκής Πίστης, αξιότιμος Δημήτριος Παπαγρηγορίου θα ευαρεστηθεί να κοινοποιήσει στον ευβοϊκό λαό, τι απέδωσε η διαφημιστική καμπάνια σε αυτή τη προσπάθεια…

 Ποιο ύψος χρημάτων δόθηκε και σε ποια μέσα ενημέρωσης;;;;…

 Με τι κριτήρια και σε ποια διαφημιστική εταιρία;;;; 

Πόσοι και τι ποσά διέθεσαν για την αύξηση των συνεταιριστικών μερίδων;;;;;  

Ας βάλει μια ανακοίνωση σε μια τοπική εφημερίδα για να γνωρίζουν και τα απλά μέλη της Τράπεζας πως διαχειρίζονται τα χρήματά τους!!!!!

Εν ανάγκη ας κάνει τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα του βρε αδερφέ!!!

Αυτή η νοοτροπία

Μην πιστεύετε τι γράφουν αυτοί που λιβανίζουν κάποιους συνδικαλιστές επειδή δεν παίρνουν χριστουγεννιάτικες ευχές από τη Γαλλική Lafarge….
Ρωτήστε την κοινή γνώμη της Χαλκίδας σε ποιόν αποδίδει ευθύνες για το κλείσιμο του εργοστασίου των Τσιμέντων!!! Ακούστε ποιους κατηγορεί η Πόλις η οποία βοά γι’αυτή την εξέλιξη… 
Πάντως όχι τους Γάλλους!!!!

Ο μόνος Μάγκας!


Τελικά ο μόνος μάγκας και αριστερός Ευβοιώτης βρίσκεται εκτός Εύβοιας και δεν είναι άλλος από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο που τόλμησε να τα βάλει και με τη Χρυσή Αυγή…. 
Ακούσατε κανέναν άλλο «αριστερό» να αρθρώσει κουβέντα εναντίον του Νίκου Μίχου ή κάποιου άλλου Χρυσαυγίτη;;;;…. 
Αυτοί μόνο με το Θανάση το Μπουραντά τα βάζουν διότι εδώ και χρόνια έχουν μάθει να τον χτυπούν και εκείνος να γυρίζει και το άλλο μάγουλο….
Που είναι οι λαλίστατοι και καταγγελτικοί φρατζήδες, βλαχογιώργηδες , Συριζόμαγκες και λοιποί;;;;;

Έχουν άλλη κουλτούρα οι Κύπριοι (εκτός του ότι διαθέτουν κράτος)

Με καρτερικότητα και τάξη περίμεναν έξω από τις τράπεζες που άνοιξαν σήμερα οι Κύπριοι, σε μακρόσυρτες ουρές για να κάνουν περιορισμένων ποσών αναλήψεις βάσει της πρωτοφανούς απόφασης του Γιούρογκρουπ!!!!
Τελικώς οι αδελφοί μας Κύπριοι όχι μόνο έχουν καταφέρει να οικοδομήσουν ένα κράτος που καμιά σχέση δεν έχει με τους Ελλαδίτες αλλά είναι προφανέστατο ότι έχουν και καλύτερη παιδεία και κουλτούρα!

Όταν φύγω από τούτο το φώς

Ὅταν κάποτε φύγω ἀπὸ τοῦτο τὸ φῶς...

H Κύπρος του Σεφέρη

H μαχητική ορολογία παραμένει στην πρώτη γραμμή ελέω κρίσης, αφού «είμαστε σε πόλεμο» από τον οποίο θα βγούμε, Κύριος οίδεν πώς και πότε, καλύτεροι (;). Ετσι, ανασύραμε από μέσα μας έναν απόστρατο Σουν Τζου με έτοιμες λύσεις για τα πεδία των μαχών.
 Η φράση «λεπτή κόκκινη γραμμή» πρωτακούστηκε για την περίφημη μάχη της Μπαλακλάβα (1854) κατά τον Κριμαϊκό πόλεμο, όταν η βρετανική ελαφρά ταξιαρχία έλαβε παντοτινό μετάλλιο ηρωισμού. 
Για τους πολέμαρχους της πολιτικής, οι «κόκκινες γραμμές» είναι ένα συνεχώς μετακινούμενο όριο. 
Μπρος-πίσω. Το μυστικό των ρωμαϊκών λεγεώνων ώστε να καταστούν επί αιώνες κυρίαρχες ήταν απλό και σοφό. 
Μάθαιναν από τα λάθη τους και τις πρακτικές αντιπάλων.
 Ετσι διαβεβαιώνει ο Μοντεσκιέ στο «Εκτιμήσεις για τα αίτια του μεγαλείου και της παρακμής των Ρωμαίων» που διαβάζεται και σαν διδακτικό παραμύθι για παρελθόντα, τωρινά και μελλούμενα.

Επανάληψη της Ιστορίας…αλλά όχι ως φάρσαs


'Οταν αποχωρούσε από την Καγκελαρία στις αρχές της δεκαετίας του 1890 ο Σιδηρούς Καγκελάριος Μπίσμαρκ είχε ολοκληρώσει μια πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά ισορροπία: Το Βερολίνο διατηρούσε προνομιακές ειδικές σχέσεις συνεργασίας με όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, έχοντας τον ρόλο και του εγγυητή της ειρήνης και του έντιμου μεσολαβητή και ταυτόχρονα διασφάλιζε την προληπτική αποτροπή κάθε αντιγερμανικής συσπείρωσης.

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι διάδοχοι του Μπίσμαρκ, πολιτικές μετριότητες που κανείς δεν θυμάται τα ονόματά τους -Καπρίβι, Χοχενλόε, Μπίλοφ και Μπέτμαν Χόλβεγκ-, τα τίναξαν όλα στον αέρα: Δεν ανανέωσαν τη Συνθήκη Φιλίας με τη Ρωσία, εξαγρίωσαν τη Βρετανία με το πρόγραμμα ναυτικών εξοπλισμών και έφεραν τις δύο αυτές χώρες στο πλευρό της Γαλλίας.

Ολα τα παραπάνω έγιναν μέσα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων και εδώ έγκειται η διαφορά στη μεγάλη ανατροπή που προκάλεσε η Μέρκελ, καθώς δεν χρειάσθηκαν παραπάνω από τρία χρόνια διαχείρισης στην κρίση της Ευρωζώνης για να καταγραφούν κοσμογονικές αλλαγές :

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ατάκα...και επί τόπου


Μερικές φορές κοιτάζω κάποιους ανθρώπους και αναρωτιέμαι:

Θα μείνει στην Ιστορία

Ο Ηλίας Κούκουρας θα μείνει στην ιστορία του σωματείου των τσιμέντων Χαλκίδας ως ο Πρόεδρος που επί των ημερών του έκλεισε η κραταιά επιχείρηση των Τσιμέντων Χαλκίδας…
 Αυτή που στην περίοδο της ακμής της πριν από δυο δεκαετίες απασχολούσε 1300 εργαζόμενους εκ των οποίων ορισμένοι δήλωναν στο εκκαθαριστικό τους μισθούς μεγαλύτερους και από βουλευτών!!!
 Μιας επιχείρησης στην οποία στηριζόταν ολόκληρη η οικονομία της Χαλκίδας και ζούσαν παράλληλα , παντοπωλεία, φούρνοι, ταβέρνες, ουζερί, εμπορικά της Αβάντων, ρυμουλκά και πλοία μεταφοράς τσιμέντου στα μεγαλύτερα που άραζαν ανοιχτά του Ωρωπού κλπ, κλπ….
Ο Ηλίας που στην συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζεται να χορεύει στον αποκριάτικο χορό του σωματείου το 2011 -χωρίς να αποχωρίζεται το πούρο του- θα χτυπήσει «λένε» πόρτες πολιτικών προσώπων για να αποτρέψει τις εξελίξεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας….

Ας κάνουν κάποιοι και αυτοκριτική για το Τσιμεντάδικο

Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους για το κλείσιμο των τσιμέντων Χαλκίδας διότι καλές είναι οι συνδικαλιστικές μαγκιές αλλά καλύτερη είναι η προστασία των θέσεων εργασίας…. Ε κύριε Κούκουρα;;;;

Νεότερη Ιστορία της Χαλκίδας


Κατά την Ελληνική Επανάσταση, η Χαλκίδα που ήταν έδρα του πασά, αποτελούσε με τα δύο φρούριά της (της Χαλκίδας και τουΚαράμπαμπα) απόρθητη πόλη.
Εν τούτοις στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου του 1821, η πόλη πολιορκήθηκε από τους Έλληνες χωρίς επιτυχία και τον Ιούλιο ο Ομέρ Βρυώνης έφθασε στην περιοχή, κατά την πορεία του προς τα Βρυσάκια, όπου όμως αποκρούστηκε και ηττήθηκε, από τους Έλληνες που είχαν προλάβει να οργανώσουν στρατόπεδο, με επικεφαλής τον Αγγελή Γοβγίνα.
Στη μάχη αυτή διακρίθηκε ο Νικόλαος Κριεζώτης. Μετά τον θάνατο του Αγγελή Γοβγιού, στην ενέδρα στα Δυό Βουνά, αρχηγός στην Εύβοια γίνεται ο Ν. Κριεζώτης.
Η επανάσταση συνεχίστηκε με αμφίρροπα αποτελέσματα. Μεγάλη δοκιμασία ήταν οι εμφύλιες διαμάχες ανάμεσα στον Κριεζώτη και τον Διαμαντή Νικολάου, οπλαρχηγό του Ολύμπου, για την αρχηγία στο νησί. Μετά από νίκες του εναντίον του Ομέρ Μπέη στο Διακοφτί και στο Βατίτσι, ο Κριεζώτης πολιόρκησε την Κάρυστο.
 Όμως η άφιξη του τουρκικού στόλου διέλυσε το ελληνικό στρατόπεδο με αποτέλεσμα ο άμαχος πληθυσμός να καταδιωχτεί και να σφαγεί.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Με αλλαγές… αλλά και παλιές συνήθειες η φετινή παρέλαση

Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου ωστόσο παρατηρήθηκαν κάποιες καινοτομίες…

-η απουσία εξέδρας των επισήμων δεν λογίζεται πλέον στα καινούργια ήθη αφού ολοκληρώνει   το δεύτερο χρόνο εφαρμογής (τρίτη Παρέλαση) και μας τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι πρόκειται για την αποδοχή μιας πρότασης που είχε καταθέσει για πρώτη φορά ο Γράφων στο διαδίκτυο, είχαν υιοθετήσει τοπικοί σύλλογοι της Χαλκίδας και είχε γίνει αποδεκτή από την Περιφέρεια και το δήμο Χαλκιδέων, ενώ βρήκε μιμητές και πανελλαδικά!!!

Πάλι «ξέχασε» το όνομα;;;;

Με όλο τον σεβασμό προς τον εκφωνητή της παρέλασης της επετείου 25ης Μαρτίου , αλλά πως είναι δυνατόν να αναφέρει τον τίτλο και το όνομα όλων των παρισταμένων ενώ του αντιπεριφεριάρχη Εύβοιας μόνο τον τίτλο;;;; 
Προκαλεί  άσχημη εντύπωση όχι μόνο για την εκδήλωση μα και  για τον ίδιο τον παρουσιαστή….
 Λες και υπάρχει εμπάθεια ή κάποιο προσωπικό πρόβλημα ενώ το ίδιο είχε γίνει και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου…. 
Πέρα από τους τύπους είναι και λίγο άκομψο να αποφεύγεις συστηματικά να πεις το όνομα αυτού που σε έχει ανεβάσει στο μπαλκόνι για να κάνεις τον εκφωνητή καθώς είναι ο προεξάρχων της διοργανώτριας αρχής της εκδήλωσης δηλαδή της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εισαγγελική έρευνα για προσλήψεις στο δήμο Χαλκιδέων

Εισαγγελική έρευνα σε βάθος για προσλήψεις που έγιναν στο δήμο Χαλκιδέων τα έτη 2007,2008 και 2009 διενεργεί αυτό το διάστημα η εισαγγελία Χαλκίδας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές έγιναν μέσω γνήσιων δικαιολογητικών και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες… 
Η προϊσταμένη Εισαγγελέας ζητεί στοιχεία από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και καλεί υπαλλήλους και προσληφθέντες να καταθέσουν…

Εδώ γελάνε

Τα τελευταία δέκα χρόνια η καρέκλα ενός υπαλλήλου
είναι άδεια και πληρώνεται τζάμπα...τώρα ενοχλήθηκαν
κάποιοι;;;;;
Κάπου διαβάσαμε –και ακόμα κρατάμε το στομάχι μας από τα γέλια- ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται για να κάθονται…. Βλέποντας τα ονόματα πέσαμε πάνω σε μια περίπτωση που από τότε που διορίστηκε στο δημόσιο αυτό ακριβώς κάνει (πληρώνεται για να κάθεται) οπότε ποια η διαφορά;;;

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή η επιλογή του Νέου Δ.Σ. της Ευβοϊκής Πίστης

Τα απλά μέλη της συνεταιριστικής τράπεζας Ευβοϊκή Πίστη δεν πρέπει να ξαναψηφίσουν τον κύριο Δημήτρη Παπαγρηγορίου ιδιοκτήτη της εφημερίδας Πανευβοϊκό Βήμα ως πρόεδρο του Τραπεζικού ιδρύματος…
 Οι λόγοι της προσωπικής αυτής εκτιμήσεώς μας θα αναλυθούν από το βήμα της γενικής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης το ερχόμενο καλοκαίρι

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το παρόν διοικητικό συμβούλιο έκανε τον κύκλο του και εκτιμούμε ότι από τα έξι εναπομείναντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (από τα συνολικώς εννέα) μόνο ο κ. Δημήτρης Λιονάκης πρέπει να είναι στο επόμενο Δ.Σ. της τράπεζας….

Και ποιος θα πάει στην κινητοποίηση;;;;

Αυτοί θα ήταν όλοι κι'όλοι οι παρευρισκόμενοι
σε ενδεχόμενη  κινητοποίηση για το ΤΕΙ..Μαζί με καμιά
τριανταριά ακόμη ρομαντικούς

Δεν υπάρχει λόγος να εκφράζονται απορίες γιατί ματαιώθηκε για τρίτη φορά η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για το ΤΕΙ….
 Διότι εάν γινόταν θα εμφανιζόταν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και ο Μπουροδήμος…. 
Ο περισσότερος κόσμος είναι για τις κινητοποιήσεις του καναπέ… 

Ούτε στο σακί ούτε στο σακόδεμα

Ακούς εκεί να υπάρχει πολιτικός στην Εύβοια που δεν βγάζει δελτία τύπου για να ευλογεί τα γένια του;;;; 
Είδατε τι μπορεί να ανακαλύψει κανείς ξαφνικά όταν μένει στην επιφάνεια των γεγονότων και αρνείται συστηματικά να εμβαθύνει την ουσία ή παρουσιάζει τα θέματα κάθε φορά από την οπτική γωνία που τον βολεύουν;;;;;
Και να ήταν  μόνο η μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι που δεν πληροφορηθήκατε γιατί ο εν λόγω αυτοδιοικητικός (και ουχί πολιτικός) δεν σας γνωστοποίησε λόγω μετριοπάθειας καλά θα ήταν…
 Ξέρετε πόσες άλλες ενέργειες δεν έχετε πάρει χαμπάρι και ούτε πρόκειται;;; (π.χ. μεταφορά φυλακών εκτός πόλης, Νέο νοσοκομείο Χαλκίδας κλπ.κλπ;;;;)…

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Και ο Θύμιος στη Νέα Μέρα

Στη «Νέα Μέρα» -το καινούργιο κόμμα που συμμετέχει ο Σταμάτης Γκάβαλης μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία- έχουν βρει πολιτικό καταφύγιο και άλλοι γνωστοί στο ευβοϊκό κοινό….
 Μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών μάλιστα, φιγουράρει και το όνομα του πρώην Νομάρχη Εύβοιας  (διορισμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη) Θύμιου Δρόσου…
. Όλοι οι αναξιοποίητοι της κυβέρνησης βρήκαν τελικώς στέγη αν και ο Ευθύμιος δεν πρέπει να έχει παράπονο καθώς μέχρι πρότινος κατείχε πολιτικό πόστο!

Τρίτωσε το καλό

Μια συμβολαιογράφος και δυο δικηγορίνες που απέσπασαν βλέμματα θαυμασμού στο τριήμερο της αποκριάς της Σκύρου…
 Η Αντωνία Βαθάκου έχει στενή και βαθιά φιλία με την Κατερίνα Καλαμακίδη που την έχει κάνει σχεδόν Σκυριανή…. 
Το καλό φαίνεται ότι τρίτωσε αφού στην παρέα προστέθηκε και η Σοφία Λιονάκη…

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ηρωική έξοδος του Σταμάτη

Την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου μου θύμισε η παραίτηση του Σταμάτη Γκάβαλη από τη Νέα Δημοκρατία….
Καθώς λοιπόν οδεύουμε προς τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου και έχουμε τις τελευταίες ημέρες μια διάθεση παραλληλισμού της σημερινής πολιτικής κατάστασης με τις ημέρες της επανάστασης του 1821 θα επιχειρήσουμε και έναν συνδυασμό της πολιτικής επιλογής του Ευβοϊκού στελέχους με το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι πολιορκημένοι»

Ρώσικη Ρουλέτα

Εντέλει οι Κύπριοι αποδείχτηκαν μεγάλοι παίκτες και έδωσαν ένα καλό μάθημα στην Ευρώπη… 
Αφού οι Ευρωπαίοι τους έδειξαν τι εστί Ευρωπαϊκή ρουλέτα, αποφάσισαν και οι κύπριοι να τους δείξουν τι θα πει Ρώσικη Ρουλέτα….

Έκαστος εφ’ώ ετάχθη!

Β.Βελέντζας
Μ. Γιακουβάκης

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση ο Δήμος Ερέτριας επιχειρεί να αναλύσει και να εξηγήσει τους λόγους απομάκρυνσης του κ. Γιακουβάκη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕ και την διαγραφή του από το συνδυασμό της πλειοψηφίας… 
Κατά την προσωπική μας εκτίμηση δίνεται μεγαλύτερη έκταση σε ένα θέμα  ήσσονος σημασίας…. 
Ο κ Βελέντζας είναι αυτός που κρίνει εάν μπορεί ή όχι να συνεργαστεί με κάποια πρόσωπα και κατά πόσο η παρουσία κάποιων  άλλων και η συμπεριφορά τους μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη συνοχή του συνδυασμού γενικότερα, διότι ο ίδιος ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία (της οποίας προΐσταται) θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας για το έργο και την αποτελεσματικότητά τους….

«Έργα» και ημέρες του Δ. Θωμά


Είναι απίστευτο το πώς ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου προσπαθεί κάθε φορά να  εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά ένα έργο και με ποιο τρόπο το καταφέρνει επιδιώκοντας συχνά πυκνά να βγάλει ακόμα και από τη μύγα ξύγκι… 
Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως δεν πρόκειται για μύγα αλλά για ένα μεγάλο έργο της περιοχής που ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς προσπάθησε επιμόνως και συστηματικά να προχωρήσει παρά τη δυσάρεστη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τα προσχώματα που επιχειρήθηκαν να δημιουργηθούν πριν από τρία χρόνια με την εμφάνιση κάποιας μελέτης από το πολυτεχνείο που δεν ήταν μελέτη αλλά τεχνική έκθεση…. 
Πρόκειται για τον παραλιακό δρόμο Πλατάνας Κύμης ο οποίος καθόσον βρισκόταν στην αρμοδιότητα του δήμου κατέπεσε προκαλώντας ένα άσχημο ατύχημα με τον ακρωτηριασμό του ποδιού μιας νέας κοπέλας…

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Λαϊκή σοφία (περί χρημάτων)


Οι επίορκοι

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να διαπραγματευθεί σκληρά με την τρόικα για να επιτύχει ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και πως η κοινωνία βρίσκεται σε άκρως οριακό σημείο.
Για να διαπραγματευθούν, όμως, ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στον τραγέλαφο με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους κι εκείνους που δεν αντιστοιχούν σε οργανικές θέσεις. Επί τρία χρόνια, το πολιτικό σύστημα αρνείται να σπάσει αυτό το ταμπού, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τις δουλειές τους.

Υποκατάστατο

Κική Δημουλά

Σκορπίζουν τν δακρύων ο μεγάλες συγκεντρώσεις.
Μνήμη κα παρν ψάχνουν ν κρυφτον π τ διαύγειά τους.
ραι πο κα πο καμι τουφεκι πότε π κενο τ εκρινς χαράκωμα λύπη πότε π μυδρότερο.
Στρατηγικ ν δείξει τάχα τι ρχονται νισχύσεις.
ς παραδοθε
χει σχεδν πικρατήσει φωτογραφία σου.
ξαπλώθηκε που βρκε μαχη πιφάνεια ποδεκατισμένη ασθηση πρόθυμη γι γαλήνη.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο Κεδίκογλου σε ρόλο πρίγκιπα Υψηλάντη


Οι υπόδουλοι Έλληνες της τουρκοκρατίας ετοιμάζονταν λίγο πριν το 1821 να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό που τους καταδυνάστευε για τέσσερις αιώνες… 
Είχαν όμως ανάγκη από μια ψυχική στήριξη αφού όπλα και χρήματα δεν υπήρχαν για τον αγώνα….
 Ένας από τους μύθους που λειτούργησαν εμψυχωτικά στους επαναστατημένους Έλληνες της «Ψωροκώσταινας» ήταν και αυτός ότι πίσω από την Επανάσταση «κρύβονταν» η μεγάλη Ρωσία…
 η Ανάμιξη του πρίγκιπα Υψηλάντη  και του υπουργού εξωτερικών του Τσάρου Ιωάννη Καποδίστρια, που μετέπειτα έγινε ο Πρώτος κυβερνήτης της Χώρας, επέτεινε τη φήμη αυτή και έδωσε θάρρος και δύναμη στους Έλληνες αγωνιστές….. 

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

No Λίλιαν no events

Γράφει: Στάθης Καραστάθης


Η Καθαρά Δευτέρα ήρθε , οι απόκριες έφυγαν-νομοτελειακό.
 Και όμως φέτος αυτές οι απόκριες ήταν λειψές, δεν είχαν γκλάμουρ, δεν είχαν στυλ, αυτό το μάμπο το μπραζιλεϊρο που δίνει κέφι. Μόνο τα μαγαζιά έκαναν πάρτι και εκδηλώσεις και κατάφεραν έτσι να κρατήσουν το καρναβαλικό ιδεώδες της πόλης ψηλά. 
Ο Δήμος όμως που ήταν ο Δήμος φέτος;;

Πρόκειται για ανιστόρητους ή απλώς βλάκες;;;;;

Δεν έχει όριο η άγνοια ή η βλακεία διαχειριστών ενός μπλογκ που την ίδια κιόλας ημέρα φιλοξενούν δυο αναρτήσεις με εντελώς εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις…
Το πρωί φιλοξενούν κείμενο με τίτλο παιδικό εργαστήρι χαρταετών της Χρυσής αυγής και το βράδυ αφού «κλέβουν» κείμενο που αναρτά μεγάλο αθηναϊκό μπλογκ αντιλαμβάνονται ότι η φωτογραφία που ανάρτησαν το πρωί περιελάμβανε  ένα παιδάκι να κρατάει ένα χαρταετό ο  οποίος "απεικόνιζε μια σημαία που χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ στο 3ο Ράιχ" και έχει υιοθετήσει σήμερα και το γερμανικό ναζιστικό κόμμα…..

Τα υπερεκτιμημένα οικόπεδα της Κωπαϊδας για τα δάνεια που μπήκαν στις τσέπες των διοργανωτών της κομπίνας

Κάπου σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, υπήρχε κάποτε ένας ωραίος τύπος που έφτιαξε μια καταπληκτική κομπίνα για να κονομήσει χρήματα μέσω μιας τράπεζας στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας ήταν μέλος….
 Το κόλπο ήταν απλό αγόραζε «κοψοχρονιά» οικόπεδα από τη λίμνη της κωπαϊδας (για την ακρίβεια έβαζε άλλους να φαίνονται) τα οποία μέσω ενός μηχανικού που ήταν στη «δουλειά» τα εμφάνιζε ως μεγάλης αξίας και εν συνεχεία εξασφάλιζε δάνεια μεγάλου ύψους βάζοντας ως «ενέχυρο» τα «πανάκριβα» υπερεκτιμημένα χωράφια…. Στη χειρότερη περίπτωση κινδύνευε να χάσει ένα οικόπεδο αξίας 20 χιλ. ευρώ το οποίο η τράπεζα είχε εκτιμήσει στα 200 και 300 χιλιάρικα αποδίδοντας το αντίστοιχο δάνειο… Διαβάστε την ιστορία που ακολουθεί….

Βόμβα Σόϊμπλε

Την ώρα που η Κύπρος βράζει κι ο λαός της είναι στα "κάγκελα", οι πρώτες εκτιμήσεις, για το τι έγινε στο Eurogroup, πάνε για αναθεώρηση. "Δεν είχαμε πρόθεση να υποβάλουμε φορολογία σε καταθέσεις που δεν ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες..", δήλωσε σε γερμανικά ΜΜΕ ο υπουργός οικονομικών κ. Σόιμπλε !

Μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί, αφού όπως αποκάλυψε, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πήρε αβίαστα και χωρίς να πιεστεί την απόφαση για κούρεμα όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Κοίτα με τι ασχολούνται

Κάποιος με ψεύτικες γνωμοδοτήσεις υποθήκευσε οικόπεδα των τριάντα χιλιάδων ευρώ και πήρε δάνεια 200 και τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ…

 Κάποιος άλλος έδινε δάνεια για να παίρνει προμήθειες,…

κάποιος τρίτος έφτιαξε μια πολυκατοικία την οποία χρέωσε δέκα φορές παραπάνω στο ίδρυμα που είχε την ευθύνη να προστατεύει τα συμφέροντα των μελών του… 

άλλος πληρώνει τις βόλτες του και την κόρη του με τα λεφτά του κοσμάκη….

 άλλοι κάνουν μπίζνες και κλείνουν δουλίτσες μέσω των φορέων που τους έχει εκλέξει ο πολίτης να εκπροσωπούν…

 άλλος επιφορτισμένος με το καθήκον να ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις της επιτροπής που τον έχουν ορίσει, πάει και ανοίγει ανώνυμη εταιρία και όχι μόνο δεν διαχέει την πληροφορία αλλά απειλεί και αποτρέπει όποιον πάει να ασχοληθεί με το ίδιο αντικείμενο….

 Και ο έγκριτος δημοσιογραφικός κόσμος της Εύβοιας ασχολείται με τον Μπουραντά τον πλέον ηθικό πολιτικό του νομού και από τους ελάχιστους καθαρούς!!!!!

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Εν γνώση μας πήγαμε κατηγορούμενοι για να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον» Απαντά ο Θανάσης Μπουραντάς στην Ευβοϊκή Γνώμη

Επιστολή με την οποία δίνει απαντήσεις στο δημοσίευμα της εφημερίδας Ευβοϊκή Γνώμη για την άσκηση δίωξης στον πρώην Νομάρχη Θανάση Μπουραντά για την αδειοδότηση της ΔΕΗ προκειμένου να κατασκευαστεί η Νέα μονάδα στέλνει ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και διευκρινίζει ότι εν γνώσει του βρέθηκε κατηγορούμενος παίρνοντας μια απόφαση για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος ενώ θα μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό του να νίψει τας χείρας του ως άλλος πόντιος Πιλάτος και να κρυφτεί πίσω από την ασφάλεια του γράμματος του νόμου…

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αυτοί να μπούνε μέσα...

Έχει παραιτηθεί από όλες τις θέσεις και τα δημόσια αξιώματα φοβούμενος μεταξύ άλλων και την εξέταση κομπίνας -στην οποία ήταν ιθύνων νους-από την  εισαγγελία …
Ωστόσο εξακολουθεί να μοιράζει κονδύλια του ιδρύματος σε κολλητούς του με αδιαφανείς διαδικασίες επειδή κρατάει «δεμένο» τον πρόεδρο που τον έχει βάλει να υπογράψει με απευθείας ανάθεση τη διάθεση πολλών χιλιάδων ευρώ στο γιο του….
 Ο πρόεδρος πάλι πιστεύει ότι ο παραιτηθείς θα τον ξανακάνει πρόεδρο στις επερχόμενες εκλογές και δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο κοντός θα τον πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι μόλις κάνει τη δουλειά του…

Πάρε κόσμε… Ο Τζάμπας ζει

Με εισαγγελική παραγγελία κατάφερε να πάρει μετά από πολύ κόπο τις δαπάνες του Επιμελητηρίου Εύβοιας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Λιονάκης…. 
Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι μόλις δόθηκε η δικαστική εντολή να διατεθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία η διοίκηση του Επιμελητηρίου προχώρησε στη μαζική ανάρτηση δαπανών στο «διαύγεια» και  έτσι πληροφορηθήκαμε και εμείς κάποια πράγματα…..

Τρέξτε να προλάβετε!!!


Τρέξτε κόσμε να αυξήσετε το συνεταιριστικό κεφάλαιο της  τράπεζας κραυγάζει η καμπάνια της Ευβοϊκής πίστης που θυμίζει  διαφημιστική προσπάθεια πιτσαρίας…..(Στις πέντε μερίδες μια επιπλέον δωρεάν)…

Πιστεύουμε ότι οι ευβοείς πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να μπορούν κάποιοι να βάζουν διαφημίσεις στις στάσεις των λεωφορείων και να στηρίζονται μέσω δανεισμού τοπικές επιχειρήσεις που έχουν οικονομικά προβλήματα ώστε εν συνεχεία να μπορούν και αυτές με τα λεφτά του δανείου να βάζουν ολοσέλιδες διαφημίσεις σε τοπική εφημερίδα….

Οι προσπάθειες του προέδρου  (για το καλό του συνόλου βεβαίως -βεβαίως) πρέπει να στηριχθούν!!!!!


Ματίνα η σταθερή αξία της χώρας


Λίγο πριν αναλάβει την εξουσία το ΠΑΣΟΚ και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου «ανέβηκε» ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσε –ως είθισται- την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας…. 
Στο μεγάλο τραπέζι είχαν από νωρίς καθίσει όλα τα μεγάλα κανάλια , οι πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικοί σταθμοί, και οι μεγάλες εφημερίδες με τους ανταποκριτές τους…
 Το κλίμα ήταν θετικό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε να απολαμβάνει την αποδοχή των εκπροσώπων του τύπου όπως συνήθως γίνεται όταν είσαι στην αντιπολίτευση και εύκολα βρίσκεις λύσεις και λεφτά για όλα…
 Η συνέντευξη είχε σχεδόν ολοκληρωθεί αφού γινόταν και η τελευταία ερώτηση από τους παριστάμενους εκπροσώπους των μεγάλων Μ.Μ.Ε όμως πράγματι το τέλος ήταν ΣΧΕΔΟΝ….
 Αφού έκλεισε ο μεγάλος κύκλος των ερωτώντων ακούστηκε από το βάθος της αίθουσας μια ακόμη ερώτηση…
 «Χαίρεται κύριε πρόεδρε ονομάζομαι Ματίνα Ρέτσα είμαι από το ραδιοφωνικό σταθμό της Χαλκίδας "κόσμος" και θέλω να σας ρωτήσω τι σκοπεύετε να κάνετε με την αύξηση της ανεργίας από την οποία ιδιαίτερα η πατρίδα μου η Εύβοια τον τελευταίο καιρό δοκιμάζεται έντονα»… 

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ας μην τρέχουν πάλι την τελευταία στιγμή!!!

Ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές (πολλοί κάνουν λόγο για το ερχόμενο Καλοκαίρι) γεγονός είναι πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων εκλογών και να κατέλθει στην επερχόμενη εκλογική μάχη με ένα ψηφοδέλτιο κατώτερο των περιστάσεων και της ιστορίας του…
Είναι ηλίου φαεινότερον πως θα πρέπει καταρχήν να αποφύγει το λάθος να ψάχνει για τη σύσταση του ψηφοδελτίου ένα μήνα πριν την εκλογική αναμέτρηση με τον ίδιο τον πρόεδρο να κάνει προτάσεις σε γνωστά πρόσωπα της Εύβοιας και να δέχεται αλλεπάλληλες αρνήσεις καταλήγοντας στο "κλείσιμο" όπως- όπως του ψηφοδελτίου με πρόσωπα τύπου Ματίνας Ρέτσα…
Τέτοιες καταστάσεις  απαξιώνουν τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά που πλέον δεν είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά πρωθυπουργός της χώρας και είναι υποχρέωση των συνεργατών του να τον προφυλάξουν από τέτοιου είδους εξευτελισμούς….
Επίσης θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα δυνατά ονόματα της παράταξης της Εύβοιας ανεξαρτήτως της όποιας λοξοδρόμησης τους στην πολιτική τους ιστορία με μοναδικό στόχο η Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει ή να αυξήσει τις δυνάμεις τις στο νομό  , οι οποίες δέχθηκαν στις προηγούμενες εκλογές μεγάλο πλήγμα….
 Όπερ σημαίνει, πρέπει από τώρα να δοθεί η αρμοδιότητα σε ένα ικανό και αμερόληπτο στέλεχος έτσι ώστε να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με την παρουσία τους στη σύσταση ενός δυνατού και αξιόμαχου ψηφοδελτίου….

Δεν πρέπει για παράδειγμα να αποκλεισθούν ούτε η περίπτωση του Κώστα Μαρκόπουλου, ούτε βεβαίως της άστεγης πλέον κομματικά Ουρανίας Παπανδρέου….

Πάρε τα λεφτά και τρέχα

Τη στιγμή που ο περισσότερος κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του στα 5+1 νούμερα του Τζόκερ  για να κερδίσει πολλά λεφτά και να απαλλαγεί από το άγχος και την αγωνία της καθημερινότητας, ΦΗΜΕΣ θέλουν υπάλληλο ιδιωτικής τράπεζας της πόλης με υποκατάστημα σε κεντρική λεωφόρο της Χαλκίδας κέντρο-απόκεντρο, να έχει κάνει την τύχη του. 
Πώς; 
Μα πολύ απλά με το να βάλει χέρι-και τι χέρι-στα ταμεία του υποκαταστήματος και να την κοπανήσει για εξωτερικό με το αστείο ποσό του 1.5 εκ. €.
 ΦΗΜΕΣ επίσης θέλουν την τράπεζα να θέλει να αποσιωπήσει το γεγονός γι’ αυτό κάλεσε άρον-άρον πελάτες που οι λογαριασμοί τους “παραβιάστηκαν” να τους αποζημιώσει, με την ελπίδα η υπεξαίρεση να αποσιωπηθεί. 

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Χάλασε τα Πάντα...με επιδότηση από το "Θησέα"


Δηλαδή τώρα οι Χαλκιδέοι θα πρέπει να παρηγορηθούν που ο δήμος έχει εντάξει τις πεζοδρομήσεις στο πρόγραμμα «Θησέας» και δεν πληρώνει τίποτα για τα έργα;;;;;
Κάτι είναι κι’αυτό….
Χάλασε τα ΠΑΝΤΑ... με επιδότηση....

Σας πήρανε χαμπάρι…

Το να κάνεις κριτική σε ένα δήμαρχο ένα βουλευτή, ή  πρόεδρο φορέα, είναι εφικτό και σίγουρα επιβεβλημένο για κάποιον που γράφει δημόσια δηλαδή δημοσιογραφεί…
Το να επιτίθεσαι όμως συνεχώς σε ένα συνεργάτη δημάρχου όπως η Κάτια Τσιμπλάκη υπεύθυνη γραφείου τύπου του δήμου Ερέτριας είναι ανέντιμο και αντιεπαγγελματικό…
Δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι ένα απλό εργαζόμενο με ένα πολιτικό πρόσωπο ούτε είναι  δίκαιο και σωστό…. 
Αλλά θα μου πείτε αυτοί που το κάνουν είναι δημοσιογράφοι;;;; 

Για το μαγκάλι...

Γράφει  :Στάθης Καραστάθης


Η ιστορία με το μαγκάλι στη Λάρισα ήταν το πιο πρόσφατο και μάλλον τελειωτικό(;) χτύπημα στην τσακισμένη αξιοπρέπεια μας ως κοινωνικoύ συνόλου σ’ αυτή τη χώρα. Δεν εννοώ τι καλά που ήμασταν παλιότερα, άλλωστε αυτή η  φούσκα ευημερίας έσκασε  οριστικά στα μούτρα μας, αλλά γιατί αν κάτι είχε για να υπερηφανεύεται η ελληνική κοινωνία ήταν για τα περίφημα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της, τους συνεκτικούς της δεσμούς, για την αλληλεγγύη της προς το συνάνθρωπο.
 Θυμάμαι πολλές φορές να ακούω  για την ανθρωπιά και τη ζεστασιά του Έλληνα, σε σχέση με τον ψυχρό βορειοευρωπαίο και σκεφτόμουν ότι παρά την υπερβολή, παρά τη γλυκιά μας αυταπάτη, παρά τη γενίκευση, ίσως κάπου να υπήρχε μια βάση, μια αλήθεια σ’ αυτήν τη σκέψη.  
Το περιστατικό στη Λάρισα-μια τραγική ιστορία με δυο νέα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους και άλλα τρία στο νοσοκομείο να κερδίζουν απ’ ότι φαίνεται τη μάχη- ήταν χωρίς αμφιβολία αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής κατάστασης τους, αλλά και της άγνοιας και της απροσεξίας των παιδιών που κοιμήθηκαν με το μαγκάλι μέσα στο σπίτι. 

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Βαγγέλης Φλεβάρης ΑΞΙΟΣ νέος Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας.


Ένα από τα λαμπρότερα και πιο ηθικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που η Εύβοια είχε την τιμή να έχει στις τάξεις της είναι ο νέος αστυνομικός διευθυντής Βαγγέλης Φλεβάρης….
Πέρα όμως από τις ικανότητες και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του έχει και ένα ακόμη σπάνιο πλεονέκτημα…. 
Ατσαλένια αντοχή…. 
Πολλές φορές αδικήθηκε….Συκοφαντήθηκε….Κυνηγήθηκε ακόμη και από συναδέλφους του στο παρελθόν αλλά δεν έφυγε από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ούτε γύρισε ποτέ να πει άσχημη κουβέντα για όσους τον αδίκησαν….. 

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

who pays the ferryman???? (Ποιος πληρώνει το βαρκάρη;;;;)

Πόσα χρήματα έχει διαθέσει το επιμελητήριο της Εύβοιας για τον διαγωνισμό ανάδειξης του ευβοϊκού πιάτου;;;
Πόσες προτάσεις έχουν κατατεθεί και πόσοι είναι μέχρι τώρα οι ενδιαφερόμενοι;;;;; 
Αξίζει τον κόπο και τα έξοδα όλη αυτή η κίνηση;;;
Ποιους εξυπηρετεί και ποια η ανταπόδοση στα απλά μέλη του επιμελητηρίου που πληρώνουν τις εισφορές τους;;;;
Όλα αυτά πιθανόν να απαντηθούν στον επερχόμενο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Επιμελητηρίου σε ένα μήνα (για το έτος 2012) όπως και άλλες απορίες για τον τρόπο που διατίθενται τα χρήματα των επαγγελματιών και εμπόρων από αυτούς που θα έπρεπε να τους ενημερώνουν μέχρι και για το τελευταίο σεντ του ευρώ