η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πυρ στον πλουραλισμό

Του Μανώλη Μπακαλόπουλου

Το κάρβουνο ξεχείλισε από μένος που δεν μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει !!!
Όντως κάποιοι άνθρωποι μιλούν γι αυτό - με άλλο τρόπο βέβαια - στην πόλη μας και μέχρι εδώ καλά !!! 
Οι πολίτες που βλέπουν επί τόσα χρόνια κάποια στραβά και παράλογα,αλλά και κάποια θετικά, γιατί δεν θα ήταν σωστό να μην το αναφέρουμε κι αυτό,δεν έχουν άδικο να διακατέχονται από κάποια δικαιολογημένη ανησυχία για τον τόπο τους,και να αγωνιούν για το  τι θα συμβεί την επόμενη μέρα,που οι κάλπες θα αναδείξουν τους δύο πλειοψηφήσαντες  συνδυασμούς,εκ των οποίων ο ένας θα ανακηρυχθεί νικητής,αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου. 


Τότε, την δεύτερη Κυριακή, θα είναι σε θέση να κρίνουν ποιος από τους δύο θα είναι ο καταλληλότερος να τους εκπροσωπήσει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια ο καθένας !!! 
Κανένας δεν μπορεί να φτάσει στην Δεύτερη Κυριακή,καταλαμβάνοντας και την πρώτη και την δεύτερη θέση συγχρόνως, οπότε ο μύθος να ενωθούμε όλοι μαζί εναντίον ενός Συνδυασμού καταρρίπτεται !!! 

Αν κάποιοι δεν επιθυμούν τον έναν ή τον άλλον από τους δύο τελικούς πρωτεύσαντες,στις προηγούμενες Εκλογές,τότε δεν έχουν παρά να επιλέξουν αυτόν που ζητούν να συμμαχήσουν σήμερα για την αποτροπή του άλλου από την Δημαρχία.   
Η πολυφωνία κατά την ταπεινή μας γνώμη,είναι υγεία και εκφραστική πληρότητα για τους πολίτες,που μπορούν αβίαστα να επιλέξουν τι τους εκφράζει καλύτερα ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος, ότι οι απόψεις του δεν εκπροσωπούνται ή δεν εκφράζονται από κανένα Συνδυασμό. 
Στην πολιτική ορολογία αυτό λέγεται πλουραλισμός, και είναι υγεία και για την Δημοκρατία. Τούτες τις ώρες,θεωρούμε,δεν είναι πολιτικά τίμιο και σωστό οι συνδυασμοί που έχουν ήδη ανακοινώσει υποψηφιότητα,να κάνουν συμμαχίες εναντίον του ενός ή του άλλου συνδυασμού, όχι γιατί δεν έχουν δικαίωμα, αλλά γιατί μπορεί να το κάνουν την δεύτερη Κυριακή καθαρά,χωρίς να απαξιώνουν κανέναν εξ αρχής. Ας μην ξεχνάμε,ότι αν κάποιος για εμάς δεν είναι σωστός και δεν τον θέλουμε στο προσκήνιο, για κάποιους άλλους μπορεί να θεωρείται ικανότερος και καταλληλότερος!
Τέλος,να διευκρινίσουμε,ότι η γέννηση ενός Κομματικού ή Δημοτικού Συνδυασμού γίνεται γιατί κάποιοι άνθρωποι θεωρούν, και είναι Δημοκρατικό Δικαίωμα τους,ότι οι υπάρχοντες δεν τους εκφράζουν ή δεν τους εκφράζουν πλήρως !!!
Ας αφήσουμε λοιπόν την Δημοκρατία να λειτουργήσει χωρίς να θέτουμε ψευτοδιλήμματα !!! 
Οι Δημότες γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για τον τόπο τους και ποιο είναι το συμφέρον τους και αυτό θα το αποδείξουν στο τέλος με την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής που επιθυμούν να τους εκπροσωπεί και τους αξίζει !!!  
Χωρίς άγχος λοιπόν και χωρίς προσπάθειες προκαταβολικού<<ανακατέματος>> της <<τράπουλας>>,οι μόνοι αρμόδιοι να το κάνουν είναι οι ψηφοφόροι,και θα το κάνουν  την κατάλληλη ώρα και με σαφήνεια !!!



Ο Μανώλης Μπακαλόπουλος είναι αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας του συνδυασμού «δημοτική κίνηση ενεργών πολιτών (ΔΗΚΕΠ) του καλικρατικού δήμου Ερέτριας με υποψήφιο δήμαρχο το Νίκο Μακρυπούλια