η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Επισκέφθηκε την Εύβοια ο Νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Χαρδαλιάς…. Το γραφείο του θα εγκαταστήσει στη Χαλκίδα

Ο Ν. Χαρδαλιάς πρώην δήμαρχος Βύρωνα θα είναι το "αφεντικό"
 της διοίκησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με έδρα τη Χαλκίδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρώην δήμαρχος Βύρωνα θα είναι ο νέος γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στο πλευρό του Αιρετού Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και οι αποκλειστικές πληροφορίες του Eviain αναφέρουν ότι το γραφείο του (δηλαδή την έδρα της Γενικής Γραμματείας) θα την εγκαταστήσει στην Εύβοια αφού η Χαλκίδα τον εξυπηρετεί για τις αυθημερόν μετακινήσεις του στο σπίτι του στην Αθήνα…. 
Ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας αν και σαρανταέξι μόνο ετών διαθέτει τεράστια εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης αφού έχει διατελέσει και δήμαρχος σε πολύ νεαρή ηλικία…. 
Εχθές ο νέος γενικός γραμματέας επισκέφθηκε την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας και είχε συναντήσεις με τους διευθυντές και με υπηρεσιακούς παράγοντες….
 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεναγήθηκε από τον συνεργάτη του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θ. Μπουραντά, κύριο Γιάννη Γκοσιμήδα στις υπηρεσίες της πρώην νομαρχίας…
 Μαζί βρίσκονταν και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι του Κώστα Μπακογιάννη που λόγω της ηλικίας τους αλλά και ελλείψει εμπειρίας έμοιαζαν σαν ψάρια έξω από το νερό, ή σαν ανήλικα που είχαν βγει βόλτα με το μεγάλο τους αδελφό (το Νίκο Χαρδαλιά)… 
Το γεγονός ότι ο νέος γενικός Γραμματέας έχει γνώση του αντικειμένου έχει θετικές και αρνητικές παραμέτρους… Το θετικό είναι ότι στο πρόσωπό του ο Κώστας Μπακογιάννης θα έχει ένα έμπειρο στέλεχος με άποψη και αποτελεσματικότητα για τη διοίκηση… 
Το αρνητικό είναι ότι ο υπηρεσιακός παράγοντας (που είναι ο Γενικός Γραμματέας) θα έχει στην ουσία ρόλο πολιτικό και πάνω από τους αιρετούς που φαίνονται ανίσχυροι να επιβάλουν την άποψή τους….
 Σε ρόλο Μπαλτάκου λοιπόν ο κ Χαρδαλιάς ως ΥΠΕΡ-Γενικός γραμματέας της περιφερειακής κυβέρνησης……


Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας
 της Περιφέρειας Στερεάς



Γεννήθηκε το 1968 στο Βύρωνα, στην πόλη όπου μεγάλωσε και κατοικεί.

Γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά και της Μικρασιατικής καταγωγής Αλεξάνδρας Ιορδανίδου.

Αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Αγγλίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλες, όπου εργάστηκε επί έξι μήνες (1994).


Το 1994 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον Α’ και Β’ γύρο αντίστοιχα.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης (1995-1996), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (1997-1998), ενώ ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (1998-2002) κατείχε τη θέση του Δημαρχιακού Επιτρόπου.


Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα με ποσοστό 39,16% και 60% στον Α’ και Β’ γύρο αντίστοιχα.


Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006, ως επικεφαλής της ίδιας παράταξης, επανεκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα από τον Α’ γύρο, με ποσοστό 45,16%. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εκλέγεται και πάλι Δήμαρχος Βύρωνα με την παράταξη ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, με ποσοστό 47,17% και 64,69% στον Α' και στο Β' γύρο αντίστοιχα.


Παράλληλα, από τον Μάιο του 2003 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (Σ.Π.Α.Υ). Από το 2007 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΤΕΔΚΝΑ.


Τον Μάιο του 2004 αναλαμβάνει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.


Εργάστηκε σε όμιλο επιχειρήσεων ως Σύμβουλος Επικοινωνίας (1995-1998), ενώ, από το 1999 έως το 2002, εργάστηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου.


Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά.



Έχει μία κόρη, την Ιωάννα. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου, με την οποία έχουν μια κόρη, τη Δήμητρα.