η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση Μπακογιάννη για δημιουργία «επιτροπής Σοφών» της Περιφέρειας και εγωιστική απάντηση από τον Κλέαρχο


Ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να είναι νέος στην ηλικία αλλά αρχίζει να αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι κανένας  τυχαίος πολιτικός που ασχολείται με τα κοινά για να περνάει το χρόνο του… 
Είχαμε ακούσει πριν τις εκλογές ότι προσανατολίζονταν στην δημιουργία μιας  «επιτροπής σοφών»- τρόπον τινά -στην οποία θα συμμετείχαν οι πρώην  Νομάρχες όλων των νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος…

 Βεβαίως και ο ίδιος πέρα από τη δημιουργία αυτού του άτυπου οργάνου προσπάθησε και επιδίωξε να έλθει σε επαφή με τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας τους οποίους και συμβουλεύτηκε για το ψηφοδέλτιο αλλά και τους έκανε γνωστές τις προθέσεις του…  

Αυτό καταδεικνύει  πόσο προσγειωμένος άνθρωπος είναι και πόσο σέβεται την ιστορία και την προσφορά των προκατόχων του..Η απάντηση του Κλέαρχου Περγαντά που αρνήθηκε τη συμμετοχή του με το πρόσχημα ότι δεν θα έχει αποφασιστικό ρόλο αυτό το όργανο και ότι δεν προβλέπεται από το νόμο (τώρα θυμήθηκε το νόμο ο Κλέαρχος αφού πρώτα κουρέλιασε τον «Καλλικράτη» προσπαθώντας να καθαιρέσει εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη) ήταν για εμάς αναμενόμενη και προβλέψιμη….

 Ο Εγωκεντρισμός του κυρίου Περγαντά δεν θα του επέτρεπε ποτέ να συμμετέχει σε μια τέτοια άτυπη επιτροπή γιατί για να δεχθείς μια τέτοια πρόταση θα πρέπει πάνω απ’όλα να βάζεις  την προσφορά για τον τόπο σου…. 


Δυστυχώς ο κ Περγαντάς (και εμείς το γνωρίζαμε ήδη και πολύ καλά) νοιάζεται πρωτίστως για την εικόνα του και για το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον….

Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τον πρώην και το νυν Περιφερειάρχη...

Η Απάντηση  Περγαντά στην πρόταση Μπακογιάννη που συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο της 6ης Οκτωβρίου

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές σου προθέσεις σχετικά με τη σύσταση συμβουλευτικού οργάνου που θα αποτελείται από εμένα (ως πρώην περιφερειάρχη) και τους πρώην νομάρχες, θα ήθελα να σου ανακοινώσω ότι δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο όργανο αφού εκ του νόμου δεν είναι ένα όργανο το οποίο μπορεί να παράξει δεσμευτικές αποφάσεις και κυρίως επειδή η απόφαση σου αυτή δεν εκφράζει την ομόφωνη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος θα πρέπει να τονίσω ότι πριν ανακοινωθεί η θέση σου αυτή στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί, κάτι το οποίο δεν έγινε.
Φιλικά,
Κλέαρχος Περγαντάς

π. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας




Ανταπάντηση Μπακογιάννη

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα,

Φίλε Κλέαρχε,

Όπως ξέρεις, μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσα την πρόθεσή μου, στο πλαίσιο του δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να συστήσω μία σειρά από συμβουλευτικά όργανα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο έργο μας.

Είναι γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει τέτοιες δομές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε πολιτικά να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια Περιφέρεια εξωστρεφή, δημιουργική και αποτελεσματική.

Το θέμα, δεν ετέθη σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου οργάνου.

Η απάντησή σου, δε σου κρύβω, με στεναχωρεί, διότι πιστεύω πως ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με τη δική σου ιστορία, τις πολύτιμες εμπειρίες και τις ιδιαίτερες γνώσεις μπορεί και πρέπει να είναι πάντα παρών στη νέα πορεία της Περιφέρειάς μας.

Φιλικά,
Κώστας Μπακογιάννης

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας