η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Μια διαφορετική παράσταση από τα «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» που αγγίζει όλες τις ηλικίες στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙ-ΤΕΧΝΩΝ της Χαλκίδας!




Μια σπουδαία συνεργασία του Θεάτρου ΠΕΡΙ-ΤΕΧΝΩΝ και της ομάδας “ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ” θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες της Χαλκίδας να παρακολουθήσουν την παράσταση “Ο Ζαχαροζυμωμένος” και να γευτούν την ιδιαιτερότητα αυτού του διαφορετικού είδους θεάτρου. Ηθοποιός και Κούκλες σε ένα μαγικό χορό λόγου, κινήσεων και μουσικής.



ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙ-ΤΕΧΝΩΝ Μαυρογέννους 2 (περιοχή Δάριγκ)

Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 19:00

Γενική Είσοδος: 6 ευρώ - Κρατήσεις στο τηλ.: 2221 600 809

«Ο ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΟΣ»




Βασισμένο
στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη) http://www.youtube.com/watch?v=mUHy2qgeEaE&feature=youtu.be



Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιό για παιδιά και ενήλικες, πέρα από όσα ξέρετε για το κουκλοθέατρο!

Ηθοποιός, ανθρώπινης διάστασης κούκλα, κούκλα muppet show σε συνδυασμό με μέλη ανθρώπινου σώματος, γαντόκουκλες, μικρές κούκλες άμεσης κίνησης, δισδιάστατες φιγούρες και μηχανικά παιχνίδια και δαχτυλόκουκλες, σ’ έναν χορό μεταξύ σώματος, σκηνικού και κούκλας, γεννάν την παραμυθένια ατμόσφαιρα. Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Ζωντανεύει από την αγάπη της αλλά της ζητάει μια μόνον χάρη. Όμως, μόλις η Ταρώ παραβεί την μοναδική του επιθυμία, τον χάνει. Αναζητώντας τον, ωριμάζει σαν γυναίκα και όταν ξανασμίγουν για πάντα, δημιουργούν την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια. Ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμύθι με παιδική φρεσκάδα, χιούμορ και ευαισθησία.



Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος



ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 1 ΩΡΑ

Ακολουθεί παρουσίαση της τεχνικής εμψύχωσης και κατασκευής κάθε κούκλας αλλά και σύλληψης σκηνοθετικού ευρήματος και σκηνογραφικής επιλογής. Στο τέλος γίνεται συζήτηση με τους θεατές σχετική με τα μηνύματα των έργων και σχολιασμός.