η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην Διεύθυνση Μεταφορών Ευβοίας




Επιχείρηση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος φαίνεται ότι είχαν στήσει τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με συνεργούς ιδιώτες.

Οπως αποκάλυψε χθες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά καταγγελίες υπαλλήλων της εν λόγω διεύθυνσης.

Χθες, κατά
την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλαας Κώστας Μπακογιάνης αποκάλυψε το σκάνδαλο, όταν ζήτησε να μιλήσει εκτός ημερησίας διάταξης.

Σημειώνεται ότι ήδη για το θέμα έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών στη Χαλκίδα, ο οποίος φέρεται να αφαιρούσε τα παράβολα από τους φακέλους των ήδη μεταβιβασμένων οχημάτων και στη συνέχεια ενημέρωνε πως δεν έχει γίνει η χρήση παραβόλων.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που διετάχθη, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην ακύρωση παραβόλων μεταβιβάσεως οχημάτων – εμφανίστηκαν προς ακύρωση 36 παράβολα μεταβιβάσεων, όταν κατά το παρελθόν η σχετική κίνηση ήταν μηδαμινή.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση μη χρήσης του παραβόλου για τη μεταβίβαση οχήματος, ο κάτοχος του παραβόλου δύναται να αιτηθεί την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού.

Ως «δικαιούχοι» εμφανίζονταν σε όλες τις περιπτώσεις πέντε πρόσωπα, προφανώς συνεργοί του συγκεκριμένου υπαλλήλου, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι του υπουργείου στην περιοχή.

Η ζημιά της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται στο ποσό των 115.000 ευρώ περίπου, για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015. Η έρευνα συνεχίζεται για να «ξεσκεπαστεί» όλο το κύκλωμα, ενώ παράλληλα, ο κ. Μπακογιάνης έχει παραδώσει όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδος εκπέμπει μήνυμα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση. Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι μια νέα γενιά έρχεται στα πράγματα, απαλλαγμένη από τα βάρη και τις εξαρτήσεις του παρελθόντος. Μια νέα γενιά που θέλει να αλλάξει νοοτροπίες και πρακτικές» και συμπλήρωσε: «Αυτά που ήξεραν κάποιοι ας τα ξεχάσουν. Είχαμε δεσμευθεί ότι θα σπάσουμε αβγά και θα το κάνουμε».

Τέλος, επεσήμανε ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης οφείλεται σε υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.





Πηγή: iefimerida