η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τίποτα δεν διδαχθήκαμε από τα χρόνια της κρίσης.... Οδεύουμε ολοταχώς προς την καταστροφή!!!




Απείχαμε για αρκετό καιρό (περίπου όλο το καλοκαίρι) από το σχολιασμό των ελληνικών και τοπικών γεγονότων όχι γιατί δεν είχαμε κάτι να σχολιάσουμε αλλά συνειδητά λόγω αηδίας και απέχθειας προς τα πολιτικά δρώμενα..

Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις έτρεχαν καταιγιστικά ακόμα και μέσα στον Αύγουστο που ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει πριν από καμιά τριανταριά χρόνια ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις»… κατά κάποιο τρόπο και για τα δεδομένα της εποχής του είχε δίκιο….

Σήμερα όμως την εποχή του διαδικτύου που ο κάθε αγράμματος δηλώνει δημοσιογράφος, ο κάθε φουσκωτός αμόρφωτος εκλέγεται βουλευτής στο όνομα της πατρίδας ,δίνοντας παράδειγμα στη νέα γενιά ότι δεν χρειάζεται να πάει σχολείο, δεν χρειάζεται να μορφωθεί, δεν χρειάζεται να σπουδάσει αλλά αρκεί να σηκώνει εκατό κιλά πάγκο, να ρίχνει καλές μπουνιές και να φωνάζει δυνατά για να φοβίσει τους συνομιλητές του που εξορισμού είναι λαμόγια….






Σήμερα ακόμα
και τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις…

Γιατί οι ειδήσεις κατασκευάζονται, αναμασώνται, δημιουργούνται από το πουθενά και διότι ο ορισμός της είδησης έχει χαθεί μεταξύ του «πού θα κάνει διακοπές» ο κάθε άσχετος, «που πίνει το ποτό του» το κάθε νυμφίδιο και «ποια τραγουδίστρια έκανε μπάνιο και είχε κυτταρίτιδα στον ποπό της»….
 Όμως αυτό το καλοκαίρι οι εδήσεις ήταν πιό ουσιαστικές και περισσότερο αποκαλυπτικές... Διαπιστώσαμε ότι οι μέχρι πρότινος κατσαρολάκηδες, μπαχαλάκηδες, λαϊκιστές και πολιτικοί οπορτουνιστές έγιναν κυβέρνηση εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο...

Διαπιστώσαμε ότι μετονόμασαν ανερυθρίαστα την τρόϊκα σε θεσμούς, και στη συνέχεια τους θεσμούς «κουαρτέτο», το μνημόνιο «συμφωνία», κόντεψαν να οδηγήσουν τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή και είχαν το θράσος να ομιλούν περί επίτευξης της καλύτερης συμφωνίας (δηλαδή μνημονίου)...
Η ίδια κατάσταση που επικρατεί λοιπόν στα Μέσα Ενημέρωσης υπάρχει και στο πολιτικό σκηνικό αλλά και σε κάθε τομέα της σύγχρονης Ελλάδας….
Ο Πλάτωνας περιγράφει στην ιδανική πολιτεία την τριμερή διαίρεση του κράτους σε παραγωγούς, φύλακες και βασιλείς φιλοσόφους….

Στα χρόνια της ελληνικής κρίσης, στη σύγχυση που επικρατεί και στην κακοποίηση της δημοκρατίας το πολίτευμα μας έχει φύλακες αντί για φιλοσόφους στη βουλή και αυτό το έχουμε ονομάσει αντισυστημική ψήφο…ενώ δεν έχει πια παραγωγούς προϊόντων και πλούτου...

Για να διώξουμε κάποιους που θεωρούσαμε ανίκανους ψηφίσαμε έτι περαιτέρω ανίκανους να κυβερνήσουν…..

Και εν συνεχεία ψηφίσαμε ακόμα πιό ανίκανους και ψεύτες για να μας σώσουν από τους προηγούμενους...

Εάν το πρόβλημά μας ήταν να μην παίρνει βουλευτική αποζημίωση κάποιος βουλευτής των κομμάτων εξουσίας για να την πάρει ένας που με το ζόρι αποφοίτησε από το γυμνάσιο αλλά έχει βαρύ χέρι τότε μπράβο μας τα καταφέραμε μια χαρά….

Αν το πρόβλημά μας ήταν να μην είναι βουλευτές δυο νεοδημοκράτες και δυο πασόκοι αλλά δυό ψευτοαριστεροί ένας ακροδεξιός και ένας «ψεκασμένος» στην Εύβοια και ότι σωθήκαμε επειδή ο Καμένος με το Χαϊκάλη , έγιναν υπουργοί τότε ζήτω μας και μπράβο μας!!!!!

Άνθρωποι που πριν από χρόνια δεν θα τους έπαιρναν ούτε για να γράφουν τις στήλες για τα φαρμακεία σε μια εφημερίδα σήμερα έχουν δικές τους εκπομπές…


Πολιτικοί που δεν θα τους έπαιρναν ούτε για κλητήρες σε υπουργείο έγιναν υπουργοί…..

Βουλευτές που δεν μπορούν να γράψουν σωστά ούτε το όνομά τους , τοποθετούνται δημοσίως επί παντός του επιστητού…

Οι σοβαροί άνθρωποι ιδιωτεύουν δεν χωράνε στο σημερινό αξιακό σύστημα που για να μιλήσεις στην τηλεόραση πρέπει να «κάνεις νούμερα» και για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να είσαι ο ίδιος νούμερο….

Δεν καλούνται να μιλήσουν αυτοί που έχουν ορθό λόγο αλλά οι φανατισμένοι, οι ακραίοι, τα διανοητικά σούργελα….

Όσο πιο «τσίρκουλο» είναι κάποιος τόσο πιο πολύ τον ζητάνε τα κανάλια και τον ψηφίζει ο κόσμος… 

Γιατί ο λαός που «ψοφάει» για δικαιοσύνη, αξιοκρατία, τιμιότητα και επιχειρήματα τόσο ελκύεται και προκρίνει λαμόγια, ανίκανους, «νούμερα» και λαοπλάνους…..


Εμείς οι ίδιοι δεν κατεβάσαμε τα ρολά της ενημέρωσης με τον τρόπο που γίνεται και δεν αποφορτίσαμε την ένταση τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων

Τραφήκαμε με ακρότητες φραστικές και σωματικής βίας.

Εθνικού διχασμού καθώς η Ελλάδα γύρισε χρόνια πίσω όχι στα μπλε και στα πράσινα καφενεία αλλά στις εποχές του Μελιγαλά, του Γουδιού και των εμφυλίων σπαραγμών….

Ακραίοι άνθρωποι στην αριστερά και στη δεξιά ποντάρησαν στη μισαλλοδοξία, στις δυσκολίες του κοσμάκη και πολλές φορές στην αμορφωσιά και την απελπισία τους για να εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία…

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και αν παραδεχτούμε ότι άλλαξε τότε μάλλον προς το χειρότερο μπορούμε να πούμε ότι εξελίχθηκε…

Ακόμη δεν έχουμε πιάσει πάτο και δυστυχώς στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν υπάρχουν σωτήρες…

Πέντε χρόνια στα μνημόνια και δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την εξηγίανση του δημοσίου τομέα....

Υπάρχουν ακόμα υπάλληλοι που δεν πατάνε στη δουλειά τους και πληρώνονται... Μόνο ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα διαλύθηκαν....

Δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια και δεν έχει υπάρξει κανένας σχεδιασμός για την –παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας... Αυτήν που είναι η ο μόνος δρόμος για να βγεί η Ελλάδα από το λαβύρινθο του εξωτερικού δανεισμού και της εξάρτησης από τους κάθε είδους δανειστές..

Ο καθένας λέει τη δική του αλήθεια προβάλλοντας επιδεικτικά τα δικά του ψέματα με μοναδικό κριτήριο να ωφελήσει εκλογικά την πάρτη του….

Ένας ανελέητος αγώνας προπαγάνδας με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας….

Διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνα, μπλοκς, μέσα κοινωνικής δικτύωσης….

βρώμισε ο τόπος από δημοσιογράφους που γράφουν όλα τα ι με γιώτα και όλα τα ο με όμικρον….

Στα πέντε χρόνια των μνημονίων Όλοι Γνωρίζαν απόρρητα μυστικά της κυβέρνησης, της CIA, της MOSANT τα οποία αναπαρήγαγαν ομοθυμαδόν στο ίντερνετ κοτσάροντας από πάνω ένα «Αποκλειστικό», ή «όλη η αλήθεια για το τάδε θέμα» και άλλα τέτοια ευτράπελα της απωθημένης τους καριέρας ως Χατζινικολακηδοπρεντεντέρηδες….



Ο Καθένας έγραφε ότι ήθελε που αμέσως το ανέβαζαν σε χρόνο dt σχεδόν ταυτόχρονα άλλοι εκατό μαλάκες τους οποίους μιμούνταν κάθε έναν ξεχωριστά άλλοι εκατό…

η Μαλακία πήγαινε σύννεφο και λειτουργούσε πολλαπλασιαστικά…

Κανένας δεν ήλεγχε τι γράφεται τι είναι αλήθεια και τι σενάριο επιστημονικής φαντασίας…..

Ένας ατελείωτος αχταρμάς βλακείας και ασυνάρτητης προπαγάνδας…

Αυτή δεν είναι η πατρίδα μας….

Κάτι πρέπει να γίνει σύντομα διότι κοντεύουμε να πάθουμε Μιθριδατισμό στην ανοησία….

Επιτέλους ας σοβαρευτούμε λίγο όλοι γιατί η χώρα βουλιάζει και ο εχθρός δεν βρίσκεται έξω από την Ελλάδα…. Αλλά εντός της ….

Οι ξένοι πάντα τα συμφέροντά τους κοιτούσαν και είναι λογικό… Εμείς όμως;;;;…

Τα λαμόγια πάντα επιπλέουν και πάντα βρίσκονται στον αφρό κάθε κυβέρνησης…

Απλώς αυτή την εποχή έχουν λίγο λουφάξει από το αίσθημα της αυτοσυντήρησης που διαχρονικά τα διακρίνει….

Σήμερα όλοι μιλάνε για την Πατρίδα και το μόνο που τους νοιάζει είναι η παρτίδα….

Αμύνονται περί πάρτης στην υγεία των κοροΐδων….

Και εμείς έμπλεοι μαλακίας συνεχίζουμε ως πολίτες να τσακωνόμαστε για , τον Λαφαζάνη, τον Τσίπρα την εγωκεντρική νάρκισο πρώην πρόεδρο της βουλής που «κατεβαίνει» με το Λαφαζάνη αλλά ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη (καθώς ένα τόσο τεράστιο πολιτικό μέγεθος δεν μπορεί να τεθεί σε κομματικό σχηματισμό σε ρόλο άλλον πλην του αρχηγού), και τον κάθε ώριμο (έως σάπιο) μέχρι άγουρο – νεόκοπο, αυτόκλητο προστάτη μας….

Τίποτα δεν διδαχθήκαμε από τα πέντε τελευταία χρόνια που οδηγηθήκαμε στη φτώχεια και τον παγκόσμιο χλευασμό….

Τίποτα δεν πρόκειται να αντιληφθούμε μέχρι να διαλύσουμε εντελώς αυτή τη χώρα ….

Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα επιβιώσουν για να την ξαναφτιάξουν από τις στάχτες της…

Ας ευχηθούμε από την αναγέννησή της να προκύψει κάτι καλύτερο από αυτό που σήμερα είναι…

Τουλάχιστον οι νεότεροι να είναι πιο τυχεροί!!!



Νίκος Αγγελής



Αναρτήθηκε από eviain