η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Περί κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και «μελετών»


Πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου του δήμου Χαλκιδέων ότι η κυκλοφοριακή παρέμβαση στην οδό Αγγελή Γοβιού όπου ξεφύτρωσαν κράσπεδα στη μέση του δρόμου έγιναν από δημοτικά συνεργεία κατόπιν προτροπής που προέκυψε από κυκλοφοριακή μελέτη του Μετσοβείου πολυτεχνείου.... ¨έχουμε λοιπόν να παρατηρήσουμε τα εξής:

Δεν αμφισβητούμε ότι εάν θέλεις να διευκολύνεις τη ροή οχημάτων σε ένα δρόμο με δυο λωρίδες κυκλοφορίας δημιουργείς κράσπεδα στη μέση για να αποτρέψεις ταυτοχρόνως και το παρκάρισμα εν ώρα αιχμής.... 
Αυτό είναι το ορθό... 
Όμως αυτή την τακτική μπορείς να ακολουθήσεις σε πόλεις όπως η Ζυρίχη, η Βασιλεία, το Λονδίνο και η Βόνη που οι οδηγοί έχουν οδική παιδεία και όχι στη Χαλκίδα....



 Εδώ αυτή η τακτική διευθέτησης κυκλοφορίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από «παγίδες στη μέση του δρόμου από τις οποίες κινδυνεύουν καθημερινά κυρίως δυκυκλιστές!!!

Υ.Γ. Δεν μπορείς να αμφισβητείς τις μελέτες του πολυτεχνείου ως αντιπολίτευση όταν κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις η συμπολίτευση και να την επικαλείσαι ως δημοτική αρχή όταν την εφαρμόζεις εσύ!!!!!!!!!

Υ.Γ 2.  άλλο «κυκλοφοριακή μελέτη» και άλλο  «κυκλοφοριακά αμελέτητα»