η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το τέλος είναι κοντά…

Είναι δύσκολο να επιχειρήσεις να γράψεις κάτι συγκεκριμένο για τις πολιτικές εξελίξεις όταν έχεις δεύτερη φορά ψεκασμένη αριστερά. Ένα μικρό σερφάρισμα στο διαδίκτυο και το μυαλό στροβιλίζεται με επικίνδυνους ρυθμούς.

Παραιτήθηκε ο τιτάνας Γαβριήλ;

Πότε θα σπάσει τη σιωπή του ο Νίκος γέροντα η ευχή Νικολόπουλος;

Να πάει στο κρασί ή στη μπύρα το χαράτσι;

Και γιατί να πάει στο κρασί και όχι στα τυχερά παιχνίδια;Λείπει και η εμβληματική προσωπικότητα του Κατέλη των οικονομολόγων Γιάνη και όλα έχουν μια μουντάδα στο κυβερνητικό επιτελείο.





Πάντως
όσο εμείς διαπραγματευόμαστε(και θα το κάνουμε για καιρό όπως φαίνεται) η Ευρωζώνη έχει επιστρέψει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.

Σύμφωνα με την Eurostat το τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το 2014.Το ποσοστό αυτό θα ήταν αισθητά μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν και από τις χώρες με τις οποίες θα συγκροτούσαμε το μέτωπο του Νότου και θα δίναμε ένα τέρμα στις πολιτικές λιτότητας.

Η Ισπανία έχει αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης που υπολογίζεται στο 3,4% του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Η Ιρλανδία για το 2015 τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 6%.

Η Πορτογαλία και αυτή σε αναπτυξιακή τροχιά αν και με χαμηλότερο ρυθμό,περί του 1,5%.

Οι μόνες χώρες που βρίσκονται σε ύφεση είναι η Φινλανδία και η Ελλάδα.




Και ενώ όλα αυτά είναι περίπου γνωστά οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.Η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί στις λαϊκίστικες κορώνες της και αδυνατεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.

Διώξαμε την τρόικα αλλά τελικά τους περιμένουμε στα ξενοδοχεία.Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη αλλά αν μένεις στην Αγία Παρασκευή και έχεις εισόδημα 1200 ευρώ τον μήνα είσαι νεόπλουτος και μη λες πολλά.Θα μεταρρυθμίσουμε το ασφαλιστικό αλλά μάλλον το 2016 θα πληρώσουμε όλοι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές.

Η εικόνα της Ελλάδας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι θλιβερή.Όχι μόνο γιατί η ανίκανη συγκυβέρνηση μας καταδικάζει σε μεγαλύτερη φτώχεια και μιζέρια αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση αντίληψης της πραγματικότητας.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη προσπαθούν να βρουν λύσεις τόσο κάθε κυβέρνηση ξεχωριστά όσο και από κοινού. Η δική μας κυβέρνηση θεωρεί το τρίτο μνημόνιο και τους βάρβαρους νέους φόρους έναν στρατηγικό ελιγμό,μια προσωρινή υποχώρηση.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μπει ως υποσημείωση μια «μελλοντική ρύθμιση του χρέους».

Δεν μπορούν να κάνουν πολιτική.

Γιατί αν αναγκαστούν να κάνουν πολιτική θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με όσους τους στηρίζουν. Θα υποχρεωθούν να κόψουν δαπάνες προκειμένου να απαλλαγεί η ιδιωτική οικονομία από πρόσθετα φορολογικά βάρη που την πνίγουν.

Στην πραγματικότητα έχουν συνάψει μια ετερόκλητη συμμαχία με τις δυνάμεις της συντήρησης.

Οι κυβερνώντες διατηρούν αλώβητα τα προνόμια τους και οι δυνάμεις της συντήρησης τους ψηφίζουν συντεταγμένα.

Το γαϊδούρι όμως δεν αντέχει να φορτωθεί άλλο. Η ιδιωτική οικονομία καταστρέφεται μέρα με τη μέρα και αυτή η συμμαχία δεν θα μακροημερεύσει.

Οι πρώτες ρωγμές διαφαίνονται ήδη πριν τη μεγάλη ψηφοφορία.

Ο τιτάνας Γαβριήλ τα βρόντηξε αφού πρώτα αποτελούσε τον πιο κυνικό υπερασπιστή της συγκυβέρνησης. Αναμένονται κι άλλοι.

Νεολίμπεραλ

to paratiritio2012