η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων



Χρυσαυγίτες αμαύρωσαν τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρία των Ποντιακών σωματείων στην πλατεία Συντάγματος, την οποία προσπάθησαν να καπελώσουν, ενώ μία ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.




Οι δράστες
έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρίσκοταν κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν. Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άλλη ομάδα επιτέθηκε και σε έναν αστυνομικό, ενώ αποπειράθηκε να κτυπήσει και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, η οποία ζητεί την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως η παραμονή του «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας», στο υπουργείο Παιδείας «προσβάλλει την ιστορική αλήθεια».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες ελληνικές και του Πόντου και φώναζαν «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία».


Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων


Παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημείωσαν, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».


πηγή: Έθνος