η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

“ΒΡΑΧΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”



'Ενα τραγούδι για τον βρυχηθμό της πόλης, βραχνό τραγούδι για το κάλεσμά της...οι αναμνήσεις στα στενά της, η προσδοκία του γυρισμού κάθε που αλλάζουν τα νερά...Όταν μουσική και λόγος ανταμώνουν, οι εικόνες τρέχουν πάνω κάτω...



Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, μουσική συναυλία στο Θέατρο Παπαδημητρίου (Φαβιέρου & Παπαναστασίου, Χαλκίδα) με νέα τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση. Η μουσική σύνθεση είναι του Αλέξανδρου Δεληβοριά και η ποίηση του Παναγιώτη Τσιμπιδάκη. Παίζουν οι ΕΝ ΩΔΑΙΣ.

Δημόσιος κίνδυνος οι εκλεκτοί μας


















Του Χρήστου Γιανναρά








Η ​​Ελλάδα βυθίζεται ανελέητα στη νέκρα της παρακμής, μοιάζει αδυσώπητο το ιστορικό της τέλος. 
Ολοι συζητάμε τα συμπτώματα – όσα χρόνια θυμάται καθένας μας τον εαυτό του: Την κακομοιριά, τη διάλυση, τη διαφθορά, την ιδιοτέλεια, τον πρωτογονισμό ακοινώνητων συμπεριφορών. Τα τελευταία έξι χρόνια, από το μοιραίο Καστελλόριζο και τον ανεκδιήγητο (εθνική συμφορά) τότε πρωθυπουργό μας, αναπαράγουμε πανικό, όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε. Αβάσταχτος ο πόνος και η οργή για την καταστροφή της χώρας, ανυπόφορη ντροπή ο διεθνής εξευτελισμός της, ίλιγγος απόγνωσης που βρεθήκαμε ξαφνικά σκλάβοι των δανειστών μας, στερημένοι την κρατική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία. Με τις Τράπεζες να έχουν δεσμεύσει κάθε αποταμίευση του μόχθου μας, με μισθούς και συντάξεις ατιμωτικού διασυρμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Η καθημερινότητά μας πλημμυρίδα εικόνων (και απειλών) φτώχειας, πείνας, νοσοκομείων χωρίς φάρμακα και χωρίς νοσηλευτές, παγωνιάς του χειμώνα χωρίς θέρμανση, ανεργίας που στραπατσάρει ζωές και ψυχές ανελέητα.


Θα διδαχτούμε από λάθη του 2015;;;




Καθώς το 2015 φτάνει στο τέλος του, ήλθε η στιγμή να κοιτάξουμε πίσω σε μία από τις πλέον ταραχώδεις χρονιές της σύγχρονης Ιστορίας μας. 

Η ζημιά που έγινε στον τόπο είναι μεγάλη και αυτό δεν μπορεί κανείς να το παραγνωρίσει. 
Το κλείσιμο των τραπεζών και τα τραγικά λάθη στη διαπραγμάτευση είχαν πολύ βαρύ κόστος, που δεν έχει ακόμη γίνει αισθητό πλήρως.
 Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό από τις διηγήσεις μικρομεσαίων επιχειρηματιών οι οποίοι πήγαιναν καλά έως τα capital controls και από τότε δεν μπορούν να ξανασταθούν στα πόδια τους. 
Το καλό είναι πως δεν πέσαμε στον γκρεμό.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Κερδισμένοι και χαμένοι στην Εύβοια από τις εσωκοματικές εκλογές


Κάνοντας «ταμείο» όπως λένε στη γλώσσα του εμπορίου αλλά και στην πολιτική, μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέου αρχηγού, οι δύο βασικοί  τοπικοί πολιτικοί παράγοντες της Εύβοιας πρώην υπουργοί, Σίμος Κεδίκογλου και Κώστας Μαρκόπουλος βγήκαν χαμένοι... 
Για τον κύριο Μαρκόπουλο η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη καθώς έχει χάσει και την έδρα του βουλευτή, όμως και ο κύριος Κεδίκογλου με την κίνηση στήριξης του βορειoελλαδίτη Τζιτζικώστα που ξεκίνησε σαν φαβορί και ξεφούσκωσε σαν μπαλόνι μπαίνει ουσιαστικά στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων στη Νέα δημοκρατία..

Τσου ρε Λάκη!!!



Όπως δεν θα ήθελα τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα  να παίζουν σε σήριαλ, ή να τραγουδάνε σε κωλάδικα, επειδή είναι γνωστοί από την πολιτική, έτσι δεν θέλω και τους διάφορους διασκεδαστές να παρεμβαίνουν πολιτικά, επειδή έχουν όνομα στη νύχτα.

Διότι κάνουν ζημιά….



Με την έννοια ότι κάποιοι ανώριμοι, επειδή λατρεύουν κάποιους άλλους ανώριμους στο τραγούδι ή στην «υποκριτική» (λέμε τώρα), ή στο μόντελιγκ, θεωρούν ότι έχουν και σωστές απόψεις και σε όλα τα υπόλοιπα.

Μεγάλο λάθος.

Ειδικά, όταν οι μισοί ντόπιοι σελέμπριτι , αμφιβάλλω πολύ αν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο.

Για τον στρατό δεν το συζητάω καν.

Αυτά είναι για τους χλέμπουρες, που χειροκροτάνε τα ινδάλματά τους από κάτω.

Και ονειρεύονται να τους μοιάσουν.

Ένας όμως σούπερ διάσημος διασκεδαστής μαϊντανός (που ειδικά αυτός όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει) είναι και ο Λάκης Λαζόπουλος, ή αλλιώς Μήτσος.

Δύο νικητές και δυόμισι ηττημένοι στη Ν. Δημοκρατία



Ο πρώτος μεγάλος νικητής ήταν η βάση του κόμματος.

Δύο νικητές και δυόμισι ηττημένους είχε οι χθεσινές εκλογές από την βάση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία. Ο πρώτος μεγάλος νικητής ήταν η βάση του κόμματος. Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στάθηκαν επί ώρες στις ουρές για να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κάποιας ηλικίας. Ο δεύτερος μεγάλος νικητής ήταν ο κ. Κυριάκος Μητοστάκης, ο οποίος κέρδισε την δεύτερη θέση με μάλιστα ποσοστό που του δίδει μεγάλες ελπίδες για τον επόμενο γύρο, παρά τις προβλέψεις ότι θα ήταν τρίτος και καταϊδρωμένος.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Υπουργέ...μπορούμε να εξάγουμε και μαλάκες στο εξωτερικό...είναι άφθονοι στη χώρα μας!!!



Απο τον Μάνο στον Λάκη. Πόσο θλιβεροί…


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν αστός. Ήταν ένα χωριατόπαιδο που κατέβηκε στην Αθήνα και σαν σφουγγάρι απορρόφησε την γνώση των κύκλων που επέλεξε να συναναστρέφεται. Τον Χατζιδάκι, τον Γκάτσο, τον Χόρν, τον Κούν κι άλλων θαμώνων του Λουμίδη.
Ο Καραμανλής ήξερε ν” αλλάζει, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού του τον οποίο εξουθένωσε.





Ο ζεϊμπεκισμός ως τελευταίο στάδιο του Λα(ϊ)κι(η)σμού…




Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στην εντατική, στον προθάλαμο του Grexit και στο μεταίχμιο πιθανών γεωπολιτικών απωλειών, ανυπολογίστου σημασίας.



Χαρακτηριστικό του τρόπου που η χώρα μπορεί να απωλέσει σημαντικό μέρος της γεωπολιτικής της σημασίας είναι η κατάσταση που δημιούργησε, για λίγες ημέρες, ο αποκλεισμός του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη.

Με μεγάλη ευκολία οι εταιρείες που χρησιμοποιούσαν σαν πύλη εισόδου στις ευρωπαϊκές αγορές την Ελλάδα προώθησαν τα προϊόντα τους μέσω μικρού λιμένος της Σλοβενίας.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τραγική εικόνα υπουργού

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποστόλου κοινωνία ώρα μέγκα



Τραγική η εικόνα του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην τηλεοπτική εκπομπή  «κοινωνία ώρα Mega »...
Ο κ Αποστόλου προσπαθούσε να δικαιολογήσει την πρωτοφανή δήλωσή του για τις επιδοτήσεις των αγροτών που παρατύπως είχαν δοθεί από τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας  Χατζηγάκη και τις ζητά πίσω η Ευρωπαϊκή ένωση καθώς δεν είχε δώσει την έγκρισή της....
Ο Ευβοιώτης υπουργός έχει πει το αμίμητο στην βουλή ότι «φέρνω μεν την τροπολογία επιστροφής των χρημάτων αλλά όσο είμαι στο υπουργείο μη φοβάστε τίποτα»..Οι δικαιολογίες του ήταν απίστευτες...
Ο κ Αποστόλου έμοιαζε στην εκπομπή με μαθητή δημοτικού που δικαιολογούνταν στη δασκάλα γιατί ξέχασε το τετράδιο με τις ασκήσεις στο σπίτι...

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«Ας πάνε και κάποια στιγμή σπίτι τους βρε αδερφέ»



Στην  τοπική κοινωνία της Χαλκίδας μετά το αποτυχημένο πείραμα Παγώνη πρέπει από τώρα τέσσερα χρόνια νωρίτερα να αναζητήσουμε τη νέα δημοτική αρχή σε πρόσωπα άφθαρτων ανθρώπων που να είναι νέοι και ταυτόχρονα πολιτικοποιημένοι δημότες....

 Η Χαλκίδα  ατύχησε εδώ και πολλές δεκαετίες να βρει δημάρχους εραστές και έπεσε στα χέρια  επιβητόρων....
Τα νεοκλασικά της γκρεμίστηκαν.

 Ο πολεοδομικός της σχεδιασμός διαλύθηκε βορά στα σχέδια και τα έσοδα μεγαλοεργολάβων πολλοί από τους οποίους είχαν και ύποπτες φιλικές σχέσεις με αυτοδιοικητικούς!!! Απουσία οργανωμένου τουριστικού σχεδιασμού, απουσία δρόμων και τόπων αναψυχής, απουσία δημοτικής αρχής που να μπορεί πέρα από την ψευτοδιαχείριση και τα ρουσφέτια να δώσει ταυτότητα στην πόλη....

Νικολόπουλος για Καμμένο: Θα είχε πάει με τον Σαμαρά αν του έδινε το Υπουργείο Άμυνας

Φωτό αρχείου :όταν οι Καμένος Νικολόπουλος αποτελούσαν την εθνική ομάδα σωτηρίας....
Σήμερα θυμίζουν το δίδυμο Ρανιέρι Καραγκούνης


Νικολόπουλος για Καμμένο: "Αν τον είχαν κάνει υπουργό Αμυνας, θα ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου"
Άνοιξε ο ασκός του Χαχόλου

Θα περάσει ένας αιώνας για να επιλέξουν οι Ελληνες εκ νέου αριστερό πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας θα προκαλέσει καταστροφή στη χώρα του

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
-ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ


-Για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω: Θα περάσει ένας αιώνας για να εμφανισθεί εκ νέου αριστερός πρωθυπουργός στην Ελλάδα μετά την καταστροφή που θα προκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικός λαό!…

ΕΡΤ: Και «γκρίζα» και πανάκριβη




Τι λέγαμε και ξαναλέγαμε για την ΕΡΤ; Δε φτάνουν τα λεφτά!

Και για να κάνουν το «συμβολικό» κομμάτι τους, ανοίγοντας τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, έτσι «χωρίς πρόγραμμα», τώρα χρειάζονται ακόμη 24 εκατ. Τα οποία βεβαίως ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών και ο αρμόδιος υπουργός κ. Παππάς.

Θα μας βάλουν να πληρώσουμε ακόμα και τα αποφάγια τους!



Νέα τζάκια από απένταρους καιροσκόπους που ψάχνουν για «αρπαχτές» σε ελεγχόμενες από το κράτος οικονομίες, όπως η δική μας, συνδυάζοντας και βόλεμα νομενκλατούρας πάνω στο «colpo grosso» του 1983 του Ανδρέα Παπανδρέου, με τις προβληματικές του ΟΑΕ, οι οποίες στοίχισαν στον ελληνικό λαό και την Εθνική 1,350 τρισεκατομμύρια δραχμές προετοιμάζει η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.