η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Σαδιστές νταβατζήδες και μαζοχιστές ιθαγενείς…




Έχουμε και τα μούτρα να ζητάμε επενδυτές και κεφάλαια. Ποιοι;
Το ελληνικό κράτος – απατεώνας με την «φορολογική καραμπίνα», στημένη να την ανάψει σε κάθε βλάκα πολίτη ή επιχειρηματία που το εμπιστεύτηκε.

Το κράτος απατεώνας που (μόνο την τελευταία δεκαετία) έταξε κέρδη στην εναλλακτική ενέργεια, πετρελαιοκίνηση και ΕΣΠΑ αλλά κατάκλεψε όσους το πίστεψαν.

Τώρα ετοιμάζεται να ληστέψει επιχειρηματίες τουρισμού…



Εκεί είναι το θέμα
. Και όχι στις «μαφιόζικες» διαρροές του υπουργείου Οικονομικών. Ότι δήθεν αυτά που προτείνονται στην Τρόικα, για φόρο διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, είναι εφαρμοσμένη πρακτική και σε χώρες της Ευρώπης.

Βεβαίως και είναι. Αλλά στην Ευρώπη οι φόροι δεν μπαίνουν νύχτα. Και ειδικά όταν ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας είναι στριμωγμένος με την πλάτη στον τοίχο, λόγω κρίσης.

Όταν, δηλαδή, ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να χαλάσει τον κόσμο γιατί η στημένη αριστερή προπαγάνδα θα τον αποκαλέσει ολιγαρχία, κερδοσκόπο και εθνικό μειοδότη…

Στην πραγματική Ευρώπη οι φόροι μπαίνουν ημέρα. Και όταν πρέπει να μπουν και έχουν ανταποδοτικότητα.

Δεν προορίζονται να πληρώνουν τον κάθε τυχάρπαστο Καρανίκα χαρατσώνοντας υποχρεωτικά τον κάθε Έλληνα «όμηρο» φορολογούμενο.

Είναι τουλάχιστον αφέλεια να συγκρίνεις την οικονομική πολιτική των αναπτυγμένων ή και αναπτυσσόμενων χωρών με το άθλιο Ελληνικό απομεινάρι του ανατολικού σοβιετικού μπλοκ…

Η βλαχοπονηριά του αρχοντοχωριάτικου ελληνικού κλεφτοκράτους εκδηλώνεται με υπολογισμό και μεθοδικότητα.

Πρώτα απ’ όλα ψάχνει να βρει ποιος ηλίθιος την πάτησε με τα δήθεν αναπτυξιακά μέτρα, που εξαγγέλλονται κατά καιρούς, ώστε να τον βουτήξει, πάντα στον ύπνο, και να τον χαρατσώσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Γιατί με υπολογισμένη «μαφιόζικη» τακτική όλα τα μέτρα προσέλκυσης επιχειρηματικής δράσης, όπως αυτά, της τελευταίας δεκαετίας, για την ηλιακή ενέργεια, τις ανεμογεννήτριες, την πετρελαιοκίνηση, τις συμπράξεις ιδιωτικού και κρατικού τομέα, εγκρίνονται με νόμους που όμως χρειάζονται πρόσθετες διοικητικές πράξεις για την εφαρμογή τους…

Εκεί είναι που κρύβεται το μεγαλείο της ελληνικής κρατικής φορολογικής απατεωνιάς.

Ψάχνει ο υπουργός Οικονομικών τι λεφτά χρειάζεται ο κορβανάς για να πληρώσει τους Καρανίκες… Και φορολογεί τους ιθαγενείς επιχειρηματίες και πολίτες που τόλμησαν να πιστέψουν το κράτος να γίνουν επαγγελματίες ή (το χειρότερο) επιχειρηματίες στην Ελλάδα.


Για να κρύψουν δε τις βρωμιές του κράτους-απατεώνα, κόμματα και κυβερνήσεις, πετάνε, στην αρένα, και ένα «…θα συντρίψουμε τους «νταβατζήδες» της ιδιωτικής οικονομίας…». Αλλά στη συνέχεια νίπτουν τας χείρας…

Και εδώ δεν χωράει πουθενά αντίλογος ότι πρόκειται για κυβερνητικά μέτρα .Άρα είναι φορολογικές ατιμίες της μιας ή της άλλη κυβέρνησης. Ο ΕΝΦΙΑ είναι αρκετός για να αποκαλύψει την πολιτική «μαφία».

Οι εκάστοτε εισηγητές της κλεφτοπρακτικής (υπό την μορφή φορολογικής πολιτικής) μπορεί να είναι, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και χθες η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ (με καμουφλαρισμένες δήθεν και «φιλελεύθερες» εναλλαγές) αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Και η ουσία είναι πως στη ληστρική δημοσιονομική πρακτική, με φόρους στο 95% και περικοπή δαπανών μόνο κατά 5% (και αυτή λόγω συνταξιοδοτήσεων…) έχουν «ορκιστεί» όλα τα τριτοκοσμικά «σοσιαλιστικά» κόμματα της μεταπολίτευσης εδώ και 40 χρόνια.

Με «όρκο» μάλιστα δοσμένο από τους, προστάτες τους, Προέδρους της Δημοκρατίας που γνωρίζουν καλά το κράτος-απατεώνα, αφού το υπηρέτησαν (ορισμένοι μάλιστα όπως ο σημερινός το κανάκεψαν και το έθρεψαν) με μακρά θητεία, οπότε δεν δικαιολογούνται.

Η νέα βρωμιά που ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συλλάβουν κοιμώμενους… τους επιχειρηματίες του τουρισμού βγαίνει από το ίδιο καλούπι του τελευταίου μισού αιώνα.

Το καλούπι του κράτος «μάγκα» πού βούτηξε τα ΜΟΠ και τα πακέτα Ντελόρ και τα σκόρπισε την 20ετία 1980-2000 στην ρεμούλα της κοινωνικοποίησης χρεώνοντας τις επόμενες γενιές με περισσότερα από 1 τρισ. δραχμές.

Η στήλη δεν θα σταματήσει να το επαναλαμβάνει αυτό το αισχρό έγκλημα.

Η επιστροφή αυτών των κλοπιμαίων (επιδοτήσεις Σκαραμαγκά, ΛΑΡΚΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ολυμπιακής και άλλων) μαζί με την εισπρακτική αδυναμία φόρων οδηγεί στο άνοιγμα των 5,4 δισ. ευρώ που τώρα πασχίζει να καλύψει το υπουργείο Οικονομικών μόνο με φόρους αφού ο πολιτικός «όρκος της συμμαχίας» απαγορεύει να μειωθεί το κράτος…

‘Αρα, που έχει μείνει ψωμί για φάγωμα…; Στον τουρισμό.

Γονατίστε τους λοιπόν και βάλτε την ντουντούκα να μιλάει για δίκαια ευρωπαϊκή… φορολόγηση.

Οι ιθαγενείς αριστερούς θέλουν να έχουν και ας τους πληρώνουν όσο-όσο και από την τσέπη τους.



Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr