η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

153 πολιτικοί απατεώνες είπαν «ναι» στο Ασφαλιστικό-Φορολογικό Τσίπρα-Καμμένου





Νόμος του κράτους με τις 153 ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι πλέον το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο.



Σε σύνολο 296 βουλευτών, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις απουσίες: Ντόρα Μπακογιάννη (Ν.Δ), Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), Κώστας Βλάσσης (ΠΑΣΟΚ) και Νίκος Μίχος ( Χ.Α).

Από το περιβάλλον
της κ. Μπακογιάννη γνωστοποιήθηκε ότι η βουλευτής της Ν.Δ αποχώρησε από τη Βουλή πριν από την ψηφοφορία για λόγους αιφνίδιας αδιαθεσίας.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της Ν.Δ δήλωσαν παρόντες μόνον στο άρθρο 38 του νομοσχεδίου (αφορά μεταξύ άλλων την τρίμηνη παράταση του αγγελιοσήμου).

Κατά πληροφορίες, οι βουλευτές – δημοσιογράφοι της Ν.Δ εισηγήθηκαν να υπερψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το άρθρο με την παράταση του αγγελιοσήμου, αλλά προκρίθηκε τελικώς η «συμβιβαστική» λύση του «παρών».

Παρά την χθεσινή «αφωνία» των ΑΝΕΛ, οι οποίοι (πέραν δύο βουλευτών) «‘ελαμψαν» δια της απουσίας τους από τον κατάλογο ομιλητών και τα κοινοβουλευτικά έδρανα, προκαλώντας ερωτήματα, καμία μεταβολή δεν προέκυψε στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία βγήκε αλώβητη από την ψηφοφορία, ως διαβεβαίωνε το Μαξίμου όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Μπρα ντε φερ


Η διήμερη συζήτηση πάντως διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και σε σκηνικό ακραίας πόλωσης, με κορύφωση τη μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ένας άλλος κόσμος δεν είναι μόνον εφικτός αλλά και… υπαρκτός στην Ελλάδα η απέκτησε έναν ακόμη νόμο- λαιμητόμο για συνταξιούχους, επαγγελματίες και σύσσωμη την κοινωνία: Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατά τον Πρωθυπουργό, ως ισχυρίστηκε grosso modo, αποτελεί την επιτομή της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σε συνολική αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής και της τακτικής του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Υιοθετώντας γραμμή σκληρού ροκ έναντι του κ. Τσίπρα και ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αυστηρής κριτικής του σε όλα τα μέτωπα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι κορόιδεψε, ουσιαστικά, τους Έλληνες πολίτες και τον χαρακτήρισε «κατά συρροή ψεύτη», που δε χρησιμοποίησε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας.

Με το βλέμμα στο Eurogroup

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα συζητηθεί μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε και του εκπροσώπου του ΔΝΤ, η πορεία της διαπραγμάτευσης και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Της Νίκης Ζορμπά
capital.gr