η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Δημοσκόπηση Alco: Κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, το 75% κατηγορούν τον Τσίπρα για απάτη, όχι αυτ-απάτη – Εκτός Βουλής ο Καμμένος



Σε ελεύθερη πτώση κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η αποδοχή της από την ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο ναδίρ και η εικόνα της θρυμματίζεται υπό το βάρος του σκληρού πακέτου των μέτρων τα οποία υιοθέτησε πρόσφατα και θεωρούνται απαράδεκτα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η προϊούσα κυβερνητική αποσύνθεση δεν αφήνει αλώβητο ούτε το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οδηγώντας σε μεγαλύτερο άνοιγμα την ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβερνητική παράταξη.




Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του ΘΕΜΑτος φτάνει πλέον στο 7,5%.

Στην πρώτη δημοψήφισμα μετά την εφαρμογή των μέτρων φωτιά που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποχωρούν στο 15% (έναντι 17,3% το Μάρτιο), ενώ η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 21,3%.
Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:


ΝΔ 25,4%,
ΣΥΡΙΖΑ 17,9%,
Χρυσή Αυγή 8,1%,
ΚΚΕ 6,5%,
Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,3%,
Λαϊκή Ενότητα 3,1%,
Ένωση Κεντρώων 3,0%,
ΑΝΕΛ 2,5%,
Πλεύση Ελευθερίας 2,4%,
Ποτάμι 2,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας όπως αυτό που δείχνει ένα 75% των ερωτηθέντων να απαντά «Οχι» στην ερώτηση για το αν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ναι» απάντησε το 17% και 8% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Η έρευνα διεξήχθη από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.