η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ο Πανούλης τυφλωμένος από την εξουσία (μαζί με τον Αλέξη) έχει κάνει ταξί τα πολεμικά ελικόπτερα




Με ελικόπτερο του στρατού τύπου Huey, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέλαβε τον πρωθυπουργό από την Άρτα για να επιστρέψουν μαζί στην Αθήνα μετά την ιδιωτική επίσκεψη στο χωριό του (!) όπως αποκάλυψε το εξειδικευμένο επί στρατιωτικών θεμάτων site «onalert».



Σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημοσιογράφου κας Ηλιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποφάσισε αιφνιδιαστικά χθες το πρωί να επισκεφθεί την Ήπειρο.

Ειδοποίησε πρωινιάτικα τον Αρχηγό ΓΕΣ, έγινε κινητοποίηση, σηκώθηκε το ελικόπτερο, επισκέφθηκε απρογραμμάτιστα (μάλλον για το θεαθήναι) κάποιο στρατόπεδο στα Γιάννενα.

Στην συνέχεια προσγειώθηκε στην Άρτα, (όπου δεν υπάρχει ελικοδρόμιο), παρέλαβε τον κ. Τσίπρα και στις 16.00 επέστρεψαν στη σχολή Ευελπίδων στη Βάρη (το ελικόπτερο του στρατού δηλαδή χρησίμευσε περίπου ως …ταξί για την ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χωριό του!).



(Κάποτε επί σημιτικού ΠΑΣΟΚ που είχε χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για υπηρεσιακούς λόγους ο Κώστας Σκανδαλίδης, είχε γίνει ο σχετικός χαμός στα mainstream Μέσα Ενημέρωσης – τότε δεν υπήρχαν social media).

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να σκορπά θυμηδία η γλυκερή ανταπόκριση του Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) για τον πρωθυπουργό, ο οποίος κατά το ρεπορτάζ «στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν».

Τέτοια και άλλα πολλά δακρύβρεχτα στιγμιότυπα διάβαζε κανείς!



Την ίδια περίπου χρονική στιγμή η Αυγή επιτίθετο με σκαιότατο τρόπο στον Πύρρο Δήμα, ένα Ολυμπιονίκη αποδεδειγμένης αξίας και άνθρωπο ήθους, ο οποίος κάποτε μας χάρισε στιγμές μέθεξης. Τον χαρακτήρισε ως αργόμισθο (αν και έχει παραιτηθεί από το στρατιωτικό αξίωμα και τον μισθό που του πρόσφερε η Πολιτεία), επειδή στρατεύτηκε ως βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων. Δεν στρατεύτηκε βλέπετε με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραστεί στο ηρωικό …σκίσιμό τους!

\


Η εξουσία θέλγει, δημιουργεί αίσθηση παντοδυναμίας, το μέτρο χάνεται, και ένα ωραίο πρωί οι εξουσιαστές βλέπουν ξαφνιασμένοι την εξουσία να τους αποχαιρετά, ακριβώς επειδή πολύ την καταχράστηκαν.

Της εξουσίας μιας κυβέρνησης που ήρθε με τη ρομφαία της εξυγίανσης, έναντι της ενημέρωσης που παρείχε η «διαπλοκή», και τώρα, στην «αγωνιστική» ζέση της, κινδυνεύει να αντιγράψει τις χειρότερες στιγμές όχι μόνο των αντιπάλων της, αλλά τις αστοχίες των ιστορικών αριστερών καθεστώτων.