η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κώστα Ζουράρι αν είσαι λόγιος πήγαινε σε λέσχη, όσο είσαι υπουργός κράτα το στόμα κλειστό

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζουράρισ

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Κώστας Ζουράρις προσκληθείς στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM αφού κάλεσε σε κάποια φάση το δημοσιογράφο να του υπενθυμίσει το όνομά του και τον προέτρεψε να μη «σαχλαμαρίζει κι αυτός» επέμεινε στην άποψή του για τα νησιά.


Όπως είπε, ο ίδιος είναι ένας λόγιος που μίλησε καθ’ υπερβολη αλα Αριστοτέλης, ανέδειξε τον τουρκικό παραλογισμό με την υπερβολή του και επειδή έχει καταγωγή εκ μητρός από την Πόλη γνωρίζει καλύτερα τα ελληνοτουρκικά. Εγώ που έχω καταγωγή εκ πατρός από την Αττάλεια, δηλαδή πιο βαθιά στην πραγματική καρδιά της Ελλάδας και σημερινής τουρκικής επικρατείας, μπορώ να ισχυρίζομαι ότι τα ξέρω καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ζουράρις μίλησε σαν άλλη αυθεντία στης οποίας τις συχνότητες μόνο λίγοι μπορούν να συντονιστούν.

Ο Ζουράρις μας κάνει την τιμή να μας μιλά, όταν δεν αντιλαμβανόμαστε τα υψηλά του νοήματα είμαστε ανόητοι και πολύ μας είναι που υπουργεύει.



Αλλά…ακριβώς αυτό. Υπουργεύει.

Αν είναι λόγιος, μπορεί να συστήσει μια φιλοσοφική-φιλολογική λέσχη και να λέει ότι επιθυμεί.

Όσο όμως είναι υπουργός, δηλαδή μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης θα λέει σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά που πρέπει να πει και σε άλλες θα κρατά το στόμα του κλειστό.

Δε θα λέει πχ ότι και να χάσουμε μερικά νησιά δεν έγινε και τίποτε, την ώρα που άλλοι τα φυλάττουν υποχρεωτικά μακριά από τα σπίτια και έτεροι περιπολούν στον αέρα.