η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Είναι το κατουρημένο αλάτι ανόητε (κατά το είναι η εφαρμογή ανόητε)


Όταν υπάρχει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή Νέας Δημοκρατίας, οι αγρότες είναι άνθρωποι του μόχθου που διαμαρτύρονται απέναντι στις ανάλγητες πολιτικές που τους πίνουν το αίμα....

 ¨όταν είναι κυβέρνηση η «πρώτη φορά αριστερά» οι αγρότες είναι υποκινούμενοι από δεξιά και ακροδεξιά προβοκάτσια... 

Ας μαζέψει ο κύριος Τσίπρας τον υπουργό του Ευάγγελο Αποστόλου διότι μόνο ζημιά κάνει όταν ανοίγει το στόμα του....

Μπάχαλο το δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας... Απειλές, ύβρεις και επιθέσεις εναντίον δημάρχου και πρώην δημάρχου


Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας δύο δημοτικοί σύμβουλοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης (και πρώην δημάρχου) Θανάση Ζεμπίλη... Δύο διαφορετικά πρόσωπα, σε διαφορετικές στιγμές  και για τους δικούς τους προσωπικά ο καθένας λόγους.. 

Δεν χρειάζεται να σταθούμε στα πρόσωπα των συμβούλων αυτών αλλά στην εικόνα του δημοτικού συμβουλίου... 

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Απίθανος ο Μηλιόγλου

Απίθανος είναι ο Χαλκιδαίος δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλιόγλου στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα «Καλημερούδια». Αυτό που δεν γνωρίζαμε για το Δημήτρη είναι ότι εκτός από το πηγαίο χιούμορ διαθέτει και τραγουδιστικές ικανότητες και κυρίως φοβερή μνήμη στους στίχους των τραγουδιών γιαυτό και διαπρέπει στο σχετικό διαγωνισμό της εκπομπής που θυμίζει το «δεν έχω λόγια» του Καπουτζίδη...

Τελικά κύριε Μαργέλη, έβρεξε χιόνισε ή έκανε καλό καιρό για το αστυνομικό τμήμα Κύμης;;;;


Εάν παραμείνει ένα αστυνομικό τμήμα στην Εύβοια από αυτά που σχεδίαζε να κλείσει το υπουργείο δημόσιας τάξης αυτό φαίνεται ότι είναι το αστυνομικό τμήμα Κύμης...
 Φυσικά και έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι Γενικός Γραμματέας του αρμοδίου υπουργείου είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης (αν και άλλοι δήμοι του νομού δεν μπόρεσαν να τον αξιοποιήσουν) αλλά συνηγόρησε και το γεγονός ότι δήμαρχος Αλιβερίου Κύμης είναι ένας από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικούς  όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και της Χώρας... 
Ο Θανάσης Μπουραντάς που κατάφερε να πείσει ότι η Κύμη πρέπει να έχει αστυνομικό τμήμα μετατρέποντας το μειονέκτημα της περιοχής (είσοδος λαθρομεταναστών από το Αιγαίο) σε πλεονέκτημα!!!

Κοίτα ποιός μιλάει


Είχε το θράσος ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου να κάνει λόγο σε συνέντευξή του για πολιτικές δυνάμεις που υποκινούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις... Το γνωρίζουμε υπουργέ μου ότι εσύ προσωπικά ξέρεις καλά από πολιτικές δυνάμεις που υποκινούν κάθε είδους κινητοποιήσεις αλλά ότι δεν θα ντρεπόσουν και να κατηγορήσεις άλλους δημόσια είναι αλήθεια ότι δεν το περιμέναμε....

Σύντροφοι αφήστε τις εκδρομούλες και κάντε καμιά δουλειά!!!



Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Ακριώτης με τον Πρατσόλη χτενίζονται.... 
Ασφαλιστικό, μείωση συντάξεων, αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους (δεν λέμε για ένφια ΔΕΗ και εφορία αλλά για να βγάλουν το μήνα) και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ήταν προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με θέμα την Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες.

Άθλια και βρώμικα παιγνίδια σε Βερολίνο και Αθήνα



Το σκηνικό των «πολιτικά εφικτών λύσεων» είναι έτοιμο. Η Οικουμενική κυβέρνηση είναι προ των πυλών. Ένας τραπεζίτης ή ένας δικαστής θα κληθούν να διαχειριστούν μία αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση. Φανταστείτε μία Ελλάδα με κλειστά σύνορα, ανέτοιμη να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και το διπλό νόμισμα. Ζούμε σε ένα σύγχρονο πειραματικό εργαστήριο που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ανατιναχτεί στον αέρα. Σαν το Κούγκι. Και για τους λάθος λόγους…


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Θα τολμούσε ποτέ ο Σόιμπλε να αποκαλέσει «ανόητο» τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;



Η φαρμακερή ατάκα «είναι η εφαρμογή ανόητε» που είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πάνελ της ανοιχτής συζήτησης στο Νταβός είχε προφανώς αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν τον κατονόμασε, αλλά όλοι κατάλαβαν σε ποιον απευθυνόταν.

Το Μαξίμου με διαρροή, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικό» τον «θόρυβο» και τα σχόλια που έχουν προκληθεί από την φράση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Τούρτα για το ΣΥΡΙΖΑ, κόλλυβα για την Ελλάδα



Στην Ελλάδα των συσσιτίων, των πλειστηριασμών και του 1.5 εκατομμυρίου ανέργων, οι πολιτικοί ολετήρες κάνουν πάρτυ.

Είναι άγνωστο τι ακριβώς γιορτάζουν. Την υποταγή τους σε κάθε λογής Μνημόνιο; ή ότι κατάφεραν να νικήσουν (προσωρινά) την ανεργία των δικών τους συγγενών μετατρέποντάς τους σε μετακλητούς στα υπουργεία;;

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μετά τα σκισμένα καλσόν της διαπραγμάτευσης..έρχονται τα δάκρυα των συριζαίων για τα μέτρα που παίρνουν



Η Εφημερίδα των Συντακτών-όπως και η ΑΥΓΗ-παρακαλουθούν με δέος τηνKontranews και την Realnews να μετατρέπονται σε κατ΄εξοχήν κυβερνητικές εφημερίδες. Ούτε στα πιο τολμηρά όνειρά τους κάποιοι από τους μπαρουτοκαπνισμένους συντάκτες της ΑΥΓΗΣ δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν αυτή την εξέλιξη.

Ο δε Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών, μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο της Αριστεράς, άνθρωπος καλλιεργημένος, κοσμοπολίτης και με χιούμορ, υπερασπιζόμενος την ανεξαρτησία της ενημέρωσης και την άποψη του δημοσιογράφου δημοσιεύει το άρθρο τουΓιώργου Σταματόπουλου που ακολουθεί.

Ενα άρθρο που καταγράφει την αμείλικτη πραγματικότητα της βυθισμένης στην υποκρισία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που προκαλούν μακελειό στην κοινωνία υποκρίνονται ότι λυπούνται.

η Ελλάδα στη χώρα του Ευρώ!!! (και άλλα παραμύθια)



Οπως και ο βάτραχος του αρχαίου παραμυθά έτσι και η Ελλάδα ακολούθησε μια επιλογή που ερχόταν σε καθαρή αντίθεση με τις φυσικές της προδιαγραφές. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά…

Η διαφορά μεταξύ του Αισώπου και του Γιάννη Στουρνάρα είναι ότι ο πρώτος, παρόλο που ήταν παραμυθάς έδωσε μια πολύ ρεαλιστική εικόνα των επιπτώσεων του ευρώ για την Ελλάδα ενώ ο δεύτερος παρόλο που είναι επιστήμονας «παραμυθιάζεται» όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του κοινού νομίσματος για την χώρα.

Ναι θα έφευγα!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για ουρανός

Όχι επειδή υπάρχει κρίση.
 Όχι επειδή οι δουλειές είναι δύσκολες.
 Όχι επειδή με ζορίζει το δάνειο. 
Αλλά επειδή ζω σε μια χώρα που οι συμπατριώτες μου μάλλον δεν αγαπούν τελικά, μιας και αγάπη χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει.
 Δεν μιλώ για τους φοροφυγάδες, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, τα πάσης φύσεως λαμόγια. 
Μιλώ για μια πολύ μεγαλύτερη, φοβάμαι, μάζα.
 Που κοιτάζει αποκλειστικά και μόνο την πάρτη της, τον παρά της, τον κύκλο της, το σπίτι της, αδιαφορώντας παντελώς για ό τι κοινό. Που δεν τηρεί κανέναν κανόνα – ούτε κάν τους στοιχειώδεις της καλής συμπεριφοράς – και δεν έχει και κανέναν σκοπό να τους τηρήσει ποτέ. Που περιμένει πάντα από κάποιον άλλον, κάποιον αόριστο τρίτο – συνήθως αυτός λέγεται κράτος όταν δεν λέγεται μαλάκας – να κάνει τα πάντα για λογαριασμό του: απ’το να του βρει δουλειά μέχρι να του καθαρίσει τα σκαλιά όταν χιονίσει.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η κρίση τελείωσε Ας διαχειριστούμε τώρα τη φτώχεια μας



Tον Απρίλιο του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο νεοσύστατο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε-Δ.ΝΤ κι από τότε ο όρος «οικονομική κρίση» μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα όλων μας.

Τρία Μνημόνια και σχεδόν έξι χρόνια μετά, η λέξη «κρίση» δεν λέει να φύγει από το λεξιλόγιό μας παρόλο που κάποιοι ενοχλητικοί αριθμοί δείχνουν ότι η κρίση τελείωσε. Περίπου από το 2012 και μετά, τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν μια μίζερη σταθεροποίηση. Μπορεί η ανεργία από το 9,6% του 2009 να εκτοξεύτηκε στο 24,4% του 2012, αλλά από τότε οι μεταβολές είναι μικρές: 27,5% το 2013, 26,5% το 2014, 24% στο γ΄ τρίμηνο του 2015. Αντίστοιχα, το ΑΕΠ της χώρας κατέρρευσε από τα 237,5 δισ. ευρώ του 2009 στα 191,2 δισ. του 2012 αλλά από τότε οι μεταβολές είναι οριακές: 180,34 δισ. το 2013, 177,5 δισ. το 2014.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ρεβάνς του Κυριάκου για λογαριασμό του επίτιμου




Είκοσι τρία χρόνια μετά την ανατροπή της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τις δυνάμεις του κρατισμού

ο γυιος του έχει την ευκαιρία να πάρει μία μεγάλη ρεβάνς –έργο εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο συνάμα


Έσκασε με κρότο η φούσκα «εθνικό κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής»



δεν κέρδισε μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ηττήθηκε με απόλυτο τρόπο και ο Κώστας Καραμανλής, ο άνθρωπος που πίστεψε ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα από τον καναπέ του στη Ραφήνα.

Η αποτυχημένη παρέμβαση του υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου είχε ήδη δείξει ότι δεν διαθέτει τη δυναμική που κάποιοι νομίζουν αλλά απόψε η αποτυχία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Ο Κυριάκος κέρδισε τον Βαγγέλη, τον Τσίπρα, τον Καραμανλή, την Ντόρα και το όνομα Μητσοτάκης



O νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016. Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ



Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι η δεύτερη μεγάλη πολιτική εξέλιξη στην πολιτική ζωή της χώρας την τελευταία εικοσαετία, μετα την εκλογή του Αλέξη Τσιπρα ως πρωθυπουργού.

Το σκηνικό αλλάζει με τρόπο θετικό για την χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να προσφέρει επιτέλους την αναγκαία ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας όπου υπάρχει πια ένα αντίπαλο δέος στην ελέω Τρόικας «παντοκρατορία» του Αλέξη Τσίπρα.

Ο σημερινός πρωθυπουργός χάνει πλέον τρία πλεονεκτήματα που εκμεταλλεύτηκε τον τελευταίο χρόνο:

ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο facebook για τη νίκη Μητσοτάκη!

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο facebook για τη νίκη Μητσοτάκη!




Με 14 λέξεις στο facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ, τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη...


Ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να μην έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, ωστόσο σχολίασε το τελικό αποτέλεσμα στο facebook. Με ανάρτηση που έκανε το πρωί, δίνει με τον δικό του τρόπο συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τονίζει πως υπάρχει ελπίδα. «Κι όμως, υπάρχει ελπίδα. Μπράβο Κυριάκο μου για το θάρρος, την αλήθεια, το διαφορετικό....»


Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας o Κυριάκος Μητσοτάκης


Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας o Κυριάκος Μητσοτάκης

Όγδοος Πρόεδρος της ΝΔ είναι o Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκλογή του οποίου στην ηγεσία της ΝΔ σηματοδοτεί την έναρξη μίας καινούργιας εποχής όχι μόνο για την ΝΔ, αλλά και για την ίδια την χώρα που αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση με ισχυρό μεταρρυθμιστικό προφίλ, πολιτικά ανταγωνιστική προς το κυβερνών κόμμα, με ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και με διακηρυγμένη την πρόθεση της ηγεσίας της να συγκρουστεί με τον λαϊκισμό και να δώσει έμφαση στις ιδιωτική οικονομία ως ατμομηχανή της αναπτυξιακής πορείας του τόπου.

Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας

Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας πως «οικονομική κρίση, υψηλή ανεργία, χαμηλή παραγωγικότητα, υστέρηση σε όλους τους τομείς, αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα».

Ασε μας κουκλίτσα μου


«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας έχοντας ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη εναντίον του. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, έπρεπε να επιλέξουμε, είτε να παραμείνουμε, και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, είτε να αποχωρήσουμε, όπως πολλοί εντός κι εκτός συνόρων επεδίωκαν», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη της στο capital.gr, και απαντώντας σε ερώτηση αν ένα χρόνο μετά το "πρώτη φορά Αριστερά" ο ΣΥΡΙΖΑ "οραματιζόταν να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, να κόψει τις συντάξεις και που πήγαν οι επιταγές για "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Προσέθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου λαϊκή εντολή και κρίθηκε «τόσο για το 7μηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης και την υπογραφή της συμφωνίας, όσο και για το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία».

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Τι μπορεί να περιμένουμε ;;;;



Τι μπορεί να περιμένει η Εύβοια , η αυτοδιοίκηση, αλλά και η χώρα γενικότερα από πολιτικά πρόσωπα που ζουν για να ανέβουν σε μια εξέδρα την ημέρα κάποιας εθνικής γιορτής, για να φωτογραφηθούν σε ένα μπλοκ και να ικανοποιήσουν την κενή, ματαιόδοξη ύπαρξη τους, ταΐζοντας τη λαίμαργη αυταρέσκεια τους και τον ατέρμονο ναρκισσισμό τους;;;;
Τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται, περιφέρουν στην πόλη χωρίς λόγο και ουσία  το αυτάρεσκο σαρκίο τους, χασκογελώντας σαν χάνοι μόλις αντιληφθούν φωτογραφικό φακό ή ψηφοφόρο;;;;

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε» κε Κεδίκογλου


Είδαμε τον βουλευτή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σίμο Κεδίκογλου στην τηλεοπτική εκπομπή « κοινωνία ώρα Μέγκα» να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη σε μια χώρα υπό συνεχή φοροκαταιγίδα...

 Καταρχάς θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα που του είπε προεκλογικά περί κατάργησης των μνημονίων και παράλληλων προγραμμάτων... ¨όμως για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω καίσαρι θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής ως πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες.... 

Αγαπητέ Σίμο η φοροκαταιγίδα δεν ήρθε εν μια νυκτί από το ΣΥΡΙΖΑ...
 προσωπικά εμείς κλείσαμε την επιχείρησή μας από την αβάσταχτη και άδικη φορολογία της προηγούμενης κυβέρνησης.. 
Μπορεί να την κλείσαμε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα κάπιταλ κοντρόλ ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα μιας εχθρικά διακείμενης πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στην επιχειρηματικότητα συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης της Νέας δημοκρατίας.... 

Αντέξαμε με νύχια και με δόντια μέχρι που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ποτήρι της αντοχής μας ξεχείλισε...
Θέλουμε επίσης να θυμίσουμε στον κύριο Κεδίκογλου ότι παρά το έγινε υπουργός τύπου ουδεμία ουσιαστική στήριξη προσέφερε στα μέσα ενημέρωσης της Εύβοιας μέσω διαφημιστικών προγραμμάτων ενώ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων  (εάν διαθέτει από αυτά) τις προεκλογικές δεσμεύσεις του περί αντικειμενικότερης διάθεσης των κρατικών κονδυλίων βάσει της ποσόστωσης που προβλεπόταν και με νόμο(!!!!!!) στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης... 
Αντιθέτως...


Οι πολιτικές διαφορές δεν λύνονται στα δικαστήρια!!!

Δεν θέλουμε να πάρουμε θέση στο ποιος έχει δίκιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει  ανάμεσα  στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ελένη Μιτζιφίρη και τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη όμως η άσκηση πολιτικής παρουσία δικηγόρων και υπό την απειλή μηνύσεων μάλλον δεν είναι η ενδεδειγμένη.... 

Ούτε οι πολιτικές διαφωνίες ούτε οι διαφορές στην άσκηση πολιτικής μπορούν και πρέπει να ποινικοποιούνται... 


Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ενάμισυ χρόνο μετά οι Χαλκιδέοι αναπολούν τη θητεία του Ζεμπίλη!

Παραγκούπολη Χαλκίδας... Μια εικόνα του απέραντου κιτς
με την οποία οι Χαλκιδέοι έχουν πλέον εξοικειωθεί

Ενάμιση  χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές στη Χαλκίδα η παρουσία του Χρήστου Παγώνη στην καρέκλα του δημάρχου Χαλκιδέων έχει κάνει τους δημότες να αναπολούν την θητεία του Θανάση Ζεμπίλη...
 Πρόκειται πραγματικά περί άθλου άν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρώην δήμαρχος δεν ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος...
Κινούνταν νωχελικά και αργά ..
 Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η πεζοδρόμηση γύρω από τα δικαστήρια που είναι έργο Ζεμπίλη χρειάστηκε οκτώ χρόνια για να ξεκινήσει, λίγο πριν αναλάβει η σημερινή δημοτική αρχή η οποία και καπηλεύεται σήμερα το έργο....


Του πήρε πάνω από μια θητεία επίσης του Θανάση Ζεμπίλη να μεταφέρει τις δημοτικές υπηρεσίες στο κτήριο της οδού Ληλαντίων ...

Κανένας βεβαίως δεν περίμενε από το Χρήστο Παγώνη να υλοποιήσει αυτά που έλεγε προεκλογικά όπως μεταξύ άλλων τις πομφόλυγες που εκστόμιζε σε μια από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε επί αδράς αμοιβής στο κανάλι του Άλφα... 

¨έλεγε μεταξύ άλλων ότι ...

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

απουσία αντιπολίτευσης ο Τσίπρας κάνει θραύση...κοινώς στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος





Tον Ιούνιο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ψηφίστηκε από 1,65 εκατομμύρια Έλληνες, καταφέρνοντας να διεκδικήσει για πρώτη φορά με αξιώσεις την εξουσία. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο θριαμβευτής ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε μόλις 300.000 ψήφους παραπάνω (1,92 εκατ.), σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη αποχή στη Μεταπολίτευση (43,8%).

Καλούνται τα κορόϊδα να ξαναφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα την ώρα που συριζαίοι κυβερνώντες τα έχουν στο εξωτερικό



Η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα για χρήματα, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας εισπράχθηκαν και οι δεξαμενές του φόρου εισοδήματος και τουΕΝΦΙΑ εξαντλούνται οσονούπω.

Καθώς στις τράπεζες έχουν απομείνει τα ρέστα των εθνικών καταθέσεων λόγω του φόβου για κάποιο μελλοντικό «κούρεμα» τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Οι ανακεφαλαιοποιήσεις μέχρι τώρα έχουν αποδειχτεί πίθος των Δαναΐδων, τουτέστιν, βαρέλι χωρίς πάτο. Εν όψει του αδιεξόδου λοιπόν η αρπακτικότητα του αδηφάγου και παρασιτικού καρκινώματος που ακούει στο όνομα ελληνικό δημόσιο, στρέφεται στα χρήματα που έχουν κρυφτεί στα στρώματα και τις τράπεζες του εξωτερικού.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.(ΒΙΝΤΕΟ)




Στις 7-6-2011 σε λαϊκή συνέλευση της πλατείας συντάγματος Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος και Καζάκης ώς άλλοι μάγοι της πολιτικής πουλούσαν ελπίδες στον κόσμο χρησιμοποιώντας ψέματα και εξαπατώντας τα κοροϊδα τους δήθεν αγανακτισμένους.... 

Οι τρεις από τους παραπάνω έγιναν υπουργοί... Ο δε Κατρούγκαλος ...αντί να κάνει μία σωστή μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, προς όφελος όλων, διαλέγει με το νομοσχέδιο που φέρνει, να μεταβιβάσει όλα τα χρέη στις επόμενες γενιές και τις ευθύνες στην επόμενη κυβέρνηση, αν και υπήρξε  ένας από τους αρχιερείς του αντιμνημονιακού αγώνα.



Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Θα τα καταφέρουμε;;;


Σαν ένας από τους γνωστότερους πίνακες του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Μονέ ήταν το πολιτικό σκηνικό της χώρας ένα χρόνο πριν και ενώ έφευγε το 2014... η Ελλάδα έμοιαζε έτοιμη να περπατήσει στο λιβάδι με τις κόκκινες παπαρούνες του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο της ανοιξιάτικο περίπατο που θα την έβγαζε από το χειμώνα των μνημονίων , των προδοτικών κυβερνήσεων του παρελθόντος.. η Εύβοια ζούσε στο ρυθμό της επέλασης του «νέου» με αντιλήψεις Αποστόλου, Ακριώτη και κάθε λογής ψευτοεπαναστάτη των παρελάσεων και των λεκτικών ηρωισμών... η Πραγματικότητα σήμερα εντελώς διαφορετική... 

τελευταία απορία του 2015: Ήταν ανόητοι ή βαλτοί;



 το 2015 μας αποχαιρέτησε εδώ και λίγες ώρες και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ζήσαμε το πιο πολιτικά πυκνό έτος της σύγχρονης Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του οποίου η χώρα έφτασε μια ανάσα από την απόλυτη καταστροφή.

Δεν μας αρέσουν οι ιστορίες συνωμοσίας και δεν έχουμε μπει ποτέ στη διαδικασία να ζυγίσουμε τον πατριωτισμό του καθενός. Θα ήμασταν όμως υποκριτές αν δεν καταθέταμε δημόσια αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο από κάθε τι στη χρονιά που μας πέρασε.