η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Θρίαμβος Γεννηματά, δεύτερος ο Ανδρουλάκης

Πολιτική



Με την
μαζική συμμετοχή των πολιτών να «κλέβει» την παράσταση από τις εκλογές της Κεντροαριστεράς και τους υποψηφίους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για αυτό, ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθη την Κυριακή για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα,   συγκεντρώνει το 46,84% των ψήφων. Δεύτερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,05% και ακολουθούν: Γιώργος Καμίνης 12,06%, Σταύρος Θεοδωράκης 6,3%, Γιάννης Μανιάτης 3,35%, Γιάννης Ραγκούσης 1,9%, Kωνσταντίνος Γάτσιος 1,3%, Απόστολος Πόντας 0,4%,Δημήτρης Τζιώτης 0,18%.



Τεράστια η προσέλευση στις κάλπες




Μαζικά προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες οι πολίτες συμμετέχοντας στην διαδικασία για την
ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν οι εννέα υποψήφιοι, περισσότεροι από 210.000 πολίτες ψήφισαν στα σχεδόν χίλια εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, όπου σημειώθηκαν ουρές, με την προσέλευση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες είχε σαν αποτέλεσμα να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 21:30.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, ανεξάρτητα από τον νικητή, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό «ότι ο κόσμος έδειξε πως θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη».