η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

«δημοσιογράφοι»-Κοπροκάνθαροι (με εξειδίκευση στο εκβιαστικό ρεπορτάζ)


Αποτέλεσμα εικόνας για λάσπη



Είτε αμόρφωτοι είτε γνωρίζοντες γραφή και ανάγνωση (οι δεύτεροι τα καταφέρνουν καλύτερα στον εκβιασμό) το γεγονός ότι οι πολιτικοί και βουλευτές παρουσιάζουν έλλειμμα ικανοτήτων και κυριεύονται από ματαιοδοξία , αυτοθαυμασμό ωραιοπάθεια και πολιτικό ναρκισσισμό, εξυπηρετεί καλύτερα τα σαλιγκάρια του παραδημοσιογραφικού συστήματος που έρποντας και γλύφοντας εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους….



Πολλές φορές αδυνατώντας να κοιτάξουν στον καθρέφτη, από μια συμπεριφορά ευγένειας ή σεβασμού στο συνομιλητή που επιδεικνύει κάποιος συνάδελφός τους, τον ονομάζουν οσφυοκάμπτη , ψωμοζήτη ή κοπροκάνθαρο, έχοντας κατά νου τον δικό τους τρόπο λειτουργίαs….

Οι ίδιοι έχοντας μπερδέψει το τσίπουρο με το ούζο και τη βούρτσα με το άλλο θεωρούν δημοσιογραφία, το δημόσιο χλευασμό , τη λοιδορία, την υποτίμηση του κρινόμενου , την προσβολή, τη χυδαία φρασεολογία, το λεξιλόγιο του πεζοδρομίου και αυτοθαυμάζονται με τη σειρά τους διαβάζοντας τα βοθρώδη κείμενά τους επειδή είναι το ίδιο ελλειμματικοί, ματαιόδοξοι και ναρκισιστές με τα πολιτικά τους αφεντικά….



Γιατί πολιτικά αφεντικά έχουν και μη γελιέστε από το μανδύα του ανεξάρτητου που έμεινε στο ξέφωτο για να λέει τα πράγματα με το όνομά τους…



Θα ήταν προτιμότερο να πήγαιναν επίσημα και τίμια σε κάποιο γραφείο τύπου παρά να κοκορεύονται δήθεν ,τάχα μου, πως είναι ανεξάρτητοι….

Και τηλέφωνα παίρνουν στα κέντρα εξουσίας σε προεκλογικές και μη περιόδους και τους δικούς τους υποψήφιους προσπαθούν να επιβάλουν σε κάθε αναμέτρηση και καμία σχέση με τη δημοσιογραφία δεν έχουν με αυτές τις πρακτικές του παραγοντισμού και της προσωπικής τους επιβολής…

Αυτά διδάσκονται βεβαίως στις δημοσιογραφικές σχολές που δεν έχουν πάει….

Οι κοπροκάνθαροι αυτοί όμως δεν πρόκειται να φύγουν από το πολιτικό προσκήνιο ή το παρασκήνιο όπου δρουν εάν δεν κλείσει η κάνουλα των επίσημων ή ανεπίσημων επιχορηγήσεων…

Για πολλά χρόνια ήταν κολλημένοι σα βδέλλες στη σάρκα της κρατικής αγελάδας και απομυζούσαν ότι χρειάζονταν….

άλλες πάλι φορές συντηρούνταν από το μαύρο, πράσινο ή μπλε χρήμα που εξασφάλιζαν δια αντιπροσώπων, διότι ως κουτοπονηρίδηδες ήθελαν να έχουν και το πάνω χέρι σε κάποιον που θα τους έλεγε «ότι τα πήραν» ανταπαντώντας «σου έχω ζητήσει εγώ ποτέ χρήματα;»….

Όσο πιο χυδαίοι και ιταμοί είναι τόσο πιο υψηλό τιμολόγιο έχουν για να προβάλουν όχι την αλήθεια αλλά τους απομυζώντες πολιτικάντηδες που προωθούν.

Αναφερόμενοι στο πολιτικό σύστημα είναι αδέκαστοι, σκληροί, ευρηματικοί, κήνσορες και τιμητές, προστάτες του δημοσίου συμφέροντος και χρήματος….

Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ’αλεύρι…

Όποιος τύχει και πάρει ακριβότερα στυλό ή γομολάστιχες για την υπηρεσία θα έχει να κάνει μαζί τους, αλλά στο ύψος της χρηματικής ενίσχυσης για να προβάλουν το έργο ή τα πρόσωπα, είναι κιμπάρηδες, ανοιχτοχέρηδες και κουβαρντάδες…

Τι τους περάσατε εξάλλου για ψηλικαντζήδες;… ¨όποιος θέλει προβολή πρέπει να πληρώσει και μάλιστα αδρά….

Στους πολιτικούς τους χορηγούς μεταμορφώνονται σε αρνάκια….

Δεν χτυπούν πια το χέρι στο τραπέζι, δεν υψώνουν οργισμένα τη φωνή και εξαντλούν την εφευρετικότητά τους στο να επενδύσουν με ωραίους χαρακτηρισμούς την πολιτική βλακεία και την αμετροέπεια του κολλητού τους.

Θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν πολιτικοί φλούφληδες που τους ταΐζουν, όσο υπάρχουν άτολμοι και φοβητσιάρηδες κοινοβουλευτικοί ή αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι που τρέμουν στην ιδέα να δουν τη φωτογραφία τους με κάποιο αρνητικό σχόλιο ή αυτοβαυκαλίζονται να την θαυμάζουν όταν βρίσκονται στην πλευρά της εύνοιας (με το αζημίωτο)του κοπροκάνθαρου!!!!



Οι ευθύνες για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι μόνο πολιτικές!!!





Νίκος Αγγελής



Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις στην Εύβοια δεν είναι καθόλου συμπτωματική….