η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Γκάλοπ της Κάπα Research για λογαριασμο του star Κεντρικής Ελλάδος:Φαβορί Μπακογιάννης – Δυσαρέσκεια για Παγώνη






Δημοσκόπηση πραγματοποίησε η Κάπα Research, από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου, για λογαριασμό του Star Κεντρικής Ελλάδας. Οι πολίτες της περιφέρειας ρωτήθηκαν και βαθμολόγησαν όλους τους εκπροσώπους τους στη βουλή αλλά και τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, που διαχειρίζονται την καθημερινότητά τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα για το νομό της Εύβοιας, τόσο σε θέματα πολιτικής όσο και κοινωνικού γίγνεσθαι. Μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση έθιξε και το ζήτημα της δημοτικότητας των Ευβοέων Βουλευτών αλλά και τη δημοφιλία του Δημάρχου Χαλκιδέων, Χρήστου Παγώνη.




Όπως φαίνεται στα διαγράμματα, το αίσθημα της ανασφάλειας αλλά και του θυμού, κυριαρχεί στη ζωή τους σε συντριπτικά επίπεδα, ενώ το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είναι η ανεργία, με το 60% των ερωτηθέντων να έχουν απαντήσει ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής τους. Υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει και η φτώχεια αλλά και οι δομές υγείας.









Όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, οι Στερεοελλαδίτες και οι Ευβοιώτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τους Βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα πρέπει να είναι Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Οι πολίτες στην ερώτηση αν επιθυμούν να επανεκλέγει στις επόμενες, περιφερειακές εκλογές απάντησαν θετικά σε σύνολο 57% ενώ με μία γρήγορη ανάγνωση των αποτελεσμάτων όλων των πολιτικών της Στερεάς Ελλάδας αντιλαμβάνεται κανείς, πως τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο κύριος Μπακογιάννης είναι δύσκολα προσεγγίσιμα από κάποιον άλλον.





Ενδιαφέρον έχει και η ανάλυση των αποτελεσμάτων της δημοτικότητας των Ευβοέων Βουλευτών. Οι πολίτες της Εύβοιας απάντησαν σχετικά με τη γνώμη τους για τους 6 βουλευτές του νομού αναδεικνύοντας πιο δημοφιλή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριο Βαγγέλη Αποστόλου ενώ λιγότερο συμπαθή τον ανεξάρτητο πλέον Βουλευτή και πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κύριο Νίκο Μίχο. Αναλύοντας , όμως, το σχετικό διάγραμμα διαπιστώνουμε ότι και οι 6 Βουλευτές συγκεντρώνουν την αρνητική ψήφο των πολιτών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%.





Αρνητική στο σύνολο της είναι η άποψη των Χαλκιδέων για το Δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Παγώνη. Οι δημότες απάντησαν αναφορικά με τη γνώμη τους για το σημερινό Δήμαρχο ότι, αυτή είναι αρνητική ή μάλλον αρνητική σε ποσοστό 56%. Θετική άποψη για το κύριο Παγώνη έχει 25,5% των ερωτηθέντων.


αναδημοσίευση από evia365 (πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδος)