η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Έχει και ο λαϊκισμός τα όριά του...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κύμη χιόνια
Στη φωτογραφία βλέπετε χιόνι ύψους πάνω από ενάμιση
μέτρο μπροστά σε είσοδο κτηρίου της Κύμης.....
Σύμφωνα με τους
 'γνωρίζοντες' άνθρωποι του δήμου Κύμης Αλιβερίου θα μπορούσαν να βρίσκονται ταυτόχρονα
πίσω από κάθε πόρτα και να φτυαρίζουν την ώρα της σφοδρής χιονόπτωσης
ώστε να μη φτάσουμε να δούμε τέτοιες εικόνες..... (¨έλα χριστέ και Παναγία)




Το να είσαι ο πρώην δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου (Δ.Θωμάς) και να κατηγορείς τον σημερινό δήμαρχο Θανάση Μπουραντά ως υπαίτιο της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη τη χώρα αλλά ιδιαιτέρως την Κύμη, είναι απολύτως λογικό διότι για αντιπολιτευτικούς λόγους ο Θωμάς μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει... εξάλλου είναι γνωστό στους δημότες της περιοχής ότι ο άνθρωπος έχει τσακωθεί με την αλήθεια.... 

Το να είσαι ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης (Βαγγέλης Αποστόλου) και να ισχυρίζεσαι το ίδιο, είναι επίσης λογικό καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι σήμερα κυβερνά και ότι δεν είναι αντιπολίτευση τότε που πολιτευόταν κατηγορώντας τον πρώην Νομάρχη με ψέματα και αερολογίες..

 Το να είσαι όμως μέσο ενημέρωσης του νομού και να υποστηρίζεις ότι ο δήμος Κύμης Αλιβερίου επέδειξε ολιγωρία απέναντι στο χιονιά έχει δύο μονάχα εξηγήσεις.. 

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η βλακεία ως παράγοντας των εξελίξεων…


Αποτέλεσμα εικόνας για blakeia

Στις αναλύσεις, τα σχόλια και τις εκτιμήσεις που κάνουμε, υποτιμάμε έναν σημαντικό παράγοντα, την βλακεία.



Παρότι έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των εξελίξεων ή αρκετών από αυτές, δεν τον υπολογίζουμε.

Ετοιμάστε τα γιαούρτια

 
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γλέντια. Όχι σαν κι εκείνα στο υπουργείο Εμπορίου όπου οι εργαζόμενοι παράτησαν τη δουλειά τους για να ψήσουν σουβλάκια. Πιο… glamorous εορτές ετοιμάζει η… ομάδα Καρανίκα το επόμενο χρονικό διάστημα. Γιατί; Μα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ξεχάσατε τόσο γρήγορα αγαπητοί ψηφοφόροι το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγετε;» Ξεχάσατε το «η ελπίδα έρχεται;»

Φυσικά και δεν τα ξέχασαν στο Μαξίμου και αποφάσισαν να κάνουν φιέστες για τη μεγάλη αλλαγή. Δεν ξέρουμε αν θα κάνουν ομιλίες μόνο σε ελεγχόμενους χώρους ή θα κάνουν πορεία προς τον λαό με κίνδυνο να φάνε ξύλο.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τα προεκλογικά παραμύθια

τα  παραμύθια (ιδιαιτέρως τα προεκλογικά)  ακούγονται όμορφα,
έχουν απήχηση στο ακροατήριο και δημιουργούν αισθήματα ικανοποίησης...
... στην πραγματικότητα όμως τα δεδομένα αλλάζουν
λίγους μήνες πριν ο Σύριζα εκλεγεί κυβέρνηση ,ο Τσίπρτας ο νεότερος πρωθυπουργός της χώρας και όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης  αναμασούσαν  ως μυρικαστικά τις παπαριές που υποστήριζε ότι  θα αλλάξει τα πράγματα προς όφελος των πολιτών το eviain δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο.....
 Με το δημοσιογραφικό καθήκον  και την οξυδέρκεια που πρέπει να διακρίνει όσους γράφουν δημόσια και όσους δεν μπερδεύουν την πολιτική και τη δημοσιογραφία  με καθρεφτάκι α και πλαστικές χάντρες .... 

Αναδημοσιεύουμε το σχόλιο  που γράφτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου  του 2014 Πριν δυο χρόνια και τέσσερις μήνες)ως έχει...


Οι σαμάνοι της κρίσης




Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ

Πριν από χρόνια παρακολούθησα μια ταινία από τη νότια Αφρική με τίτλο «Επιδημία» (Beat the Drum, 2003). Η ταινία ξεκινά σε μια από τις καλύβες ενός χωριού. Η γιαγιά έχει να θρέψει καμιά δεκαριά εγγόνια της, όλα ορφανά, καθώς οι γονείς τους έχουν πεθάνει από AIDS. Το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο είναι μια αγελάδα που δίνει το καθημερνό γάλα των παιδιών.

Μέσα στην απελπισία της επισκέπτεται τον πνευματικό ηγέτη της κοινότητας και ζητάει τη βοήθειά του για το κακό που τη βρήκε.

Για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος – ΔΝΤ και μέτρα 4,5 δις ή χάος με εκλογές



Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr


Το Μαξίμου σε non paper που κυκλοφόρησε «σιγοντάρει» τις χθεσινές δηλώσεις Schaeuble και χαρακτηρίζει διέξοδο τη μη ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.



Εγκλωβισμένη στις συμπληγάδες της κόντρας ΔΝΤ – Schaeuble βρίσκεται για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης, με τη β΄αξιολόγηση να παραμένει «παγωμένη», δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την ελληνική πλευρά πέραν της παραμονής του ΔΝΤ με σκληρά μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ή του χάους που θα προκαλέσει ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Δεν πιστεύουμε να τη σβήσει;;;


Αποτέλεσμα εικόνας για Κλήση τροχαίας
Μάθαμε ότι η τροχαία Χαλκίδας έκοψε κλήση στο διαχειριστή της ιστοσελίδας...
Δεν πιστεύουμε να πέσουν τα μεγάλα μέσα αστυνομικά ή πολιτικά και να του τη σβήσουν;;;;;
εξάλλου κλήσεις  δεν σβήνονται πλέον ... 





Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

λίγη περισσότερη ταπεινότητα δεν βλάπτει!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαυρογιαλούροσ

















Γέμισε το διαδίκτυο και τα ευβοϊκά μπλοκ με ανακοινώσεις του τύπου "άνοιξε ο δρόμος στην πέρα Παναγιά καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού υποδομών κυρίου Μαυραγάνη εστάλησαν δυο εκχιονιστικά μηχανήματα" κλπ.κλπ." 

Μωρέ τι μας λέτε;;;;.... 

 Μπορεί ο Μαυραγάνης να έχει μείνει στην πολιτική του Μαυρογιαλούρου και του "κατόπιν ενεργειών μου"....αλλά
 οι φερόμενοι ως δημοσιογράφοι τι θέλουν και τα αναπαράγουν όλα αυτά;;;;... 
Προσβλέπουν σε κάνα κονδύλιο του υπουργείου;;;;; 
Δεν ντρεπόσαστε λιγάκι που εκδίδετε ανακοινώσεις για τα αυτονόητα και περιμένετε να λάβετε επιβράβευση επειδή κάνετε αυτά για τα οποία ο κόσμος σας έχει ψηφίσει;;; 

χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η Χαλκίδα

Αποτέλεσμα εικόνας για χιόνια χαλκιδα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σήμερα το οδικό δίκτυο της Χαλκίδας παρά την χιονόπτωση....
Συγχαρητήρια στους δημοτικούς υπαλλήλους για την αυτοθυσία και την ετοιμότητα...Όσο για τη δημοτική αρχή θα έπαιρνε τα εύσημα μόνο εφόσον  έριχνε στη Χαλκίδα αντίστοιχο χιόνι με αυτό του Αλιβερίου.....
Εκεί όπου βγαίνουν κάτι ανεκδιήγητοι τύποι του Θωμά στα κανάλια και λένε ότι ο Δήμος δεν έριξε αλάτι στους δρόμους. (καμιά φορά βγαίνουν και κάτι αποτυχημένοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σαν τον Αποστόλου)..Με τι να το ρίξει ρε παιδιά το αλάτι;;; Με διαστημόπλοιο;;;; ¨έχει και ο λαϊκισμός τα όρια του....
Με τέτοιους ρυθμούς και τέτοιας έντασης χιονόπτωση όχι αλάτι δεν μπορεί να πέσει στο δρόμο αλλά ούτε να καθαριστεί επαρκώς  δεν προλαβαίνει...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

δημοτική αρχή για γέλια και για κλάματα!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Παγώνης


Με τη σημερινή απόφαση της δημοτικής αρχής Χαλκίδας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας γελάει το πανελλήνιο .....
Εμείς που ζούμε και κατοικούμε εδώ γνωρίζουμε ότι λειτουργεί με κριτήρια ψηφοθηρικά ,επιφανειακά και ανευθυνότητας.....
Γιατί πως μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι δεν υπήρχε χιόνι ούτε σε επίπεδο ζάχαρης σε κουραμπιέ στα σχολεία και την πρώτη ημέρα που αναμενόταν ν ανοίξουν  μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων κάποιοι "υπεύθυνοι" για την παιδεία έκριναν ότι υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών;;;;;;. 

Τι να πούνε και οι μαθητές  της βόρειας Ευρώπης, της βόρειας Ελλάδας και σε τελική ανάλυση της βόρειας Εύβοιας;;;;;

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Οι επαναστάτες της αντιπολίτευσης μεταμορφώθηκαν στους μνημονιακούς "νενέκους" που κατήγγειλαν προεκλογικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαυραγάνης Αποστόλου
όταν οι ανεξάρτητοι ¨΄Έλληνες ήταν στην αντιπολίτευση έκαναν κατήχηση στο "αρρωστημένο" και "σάπιο" πολιτικό σύστημα για τους διορισμούς ημετέρων, για την αναποτελεσματικότητα των κυβερνώντων για την φτώχεια και την ανέχεια του ¨Έλληνα πολίτη, για την υπερφορολόγηση και για τα απάνθρωπα μνημόνια..
 Το ίδιο έκαναν και οι Συριζαίοι  προεξάρχοντος του σημερινού πρωθυπουργού συνεπικουρούμενου από τα υπόλοιπα βλαστάρια της εικονικής επαναστατικότητας του Σύριζα (όρα Βαγγέλης Αποστόλου)....


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ψινάκηδες που παριστάνουν τους Τσε Γκεβάρα!





Αυτές τις ημέρες βούιξαν τα social media με το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις Άλπεις.


Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι δεν πήγε. Δεν μ’ ενδιαφέρει τι απ’ τα δύο συνέβη, αν έκανε ή όχι το ταξίδι, εκείνο που μ’ ενδιαφέρει στην προκείμενη περίπτωση και παρατήρησα, ήταν η αντίδραση που προκάλεσε η φήμη ότι το έκανε. Έγινε κατευθείαν trend, με σχόλια τύπου: παιδάκια λιποθυμάνε απ’ την πείνα και οι υπουργοί κάνουν σκι στις Άλπεις.

Αρπάζουν ό,τι βρουν!





Σκαρφίζονται μια αριστερή αρλουμπολογία και αρχίζουν τις αρπαχτές.

Γιατί αυτό δεν λέγεται φορολογική πολιτική. Είναι αρπαχτές.

Είναι οθωμανικός κεφαλικός φόρος. Πληρώστε ραγιάδες χαράτσι για τους Καρανίκες.

Γιατί ξέρουν ότι και την οικονομία καταστρέφουν. Και δεν θα εισπράξουν ό,τι περιμένουν.

Εκτός αν δουλεύουν για λαθρέμπορους. Μόνο αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι.

Ο πανικός της κατάρρευσης είναι αθεράπευτος…






Οι ένοικοι του Mεγάρου Μαξίμου δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι επιτίθενται και σε όσους τους βοήθησαν να έρθουν στην εξουσία; Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος


 Η ανακάλυψη ή κατασκευή «εχθρών» αποτελεί μέρος της προπαγάνδας όλων των κυβερνήσεων, αλλά η σημερινή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εσχάτως φαίνεται ότι είναι τέτοιος ο πανικός που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε οι ένοικοί του δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι επιτίθενται πλέον σε άλλοτε φίλους τους, που τους βοήθησαν να έρθουν στην εξουσία.


Μια χώρα που δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της ούτε από τον Σώρρα






Με αφορμή την επαναφορά του ονόματος του απατεώνα Αρτέμη Σώρρα στη δημοσιότητα, καλό θα ήταν να γίνουν τολμηρά και δημόσια μερικές διαπιστώσεις σχετικά με την ποιότητα των θεσμών αυτής της χώρας.

Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο που να προστατεύει τη χώρα από την αυθαιρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης, συχνά κι από την αυθαιρεσία ενός απλού πολίτη. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει σοβαρή Επιτροπή Ανταγωνισμού να τα βάλει με τα διάφορα καρτέλ, δεν υπάρχουν αξιόπιστοι μηχανισμοί καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων κ.π.λ.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Σαμαράς – Τσίπρας : Τι να συγκρίνεις;



ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ» ΣΤΟ EUROGROUP, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ – «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ «ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΤΟΥΣ» – ΕΣΠΕΥΣΑΝ, ΝΑ ΠΟΥΝ, ΩΣ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΟΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ Η… «ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ», ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ»:

–Έλα μωρέ, και οι προηγούμενοι είχαν στείλει τέτοιες επιστολές.

Άρα δεν πειράζει που έστειλε και ο Τσακαλώτος ό,τι ακριβώς είχαν, δήθεν, στείλει και οι «προηγούμενοι»…

Λένε ψέματα!

Τατσόπουλος: Έχουμε μια γελοία αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση, την πιο ανίκανη κι επικίνδυνη



Freepen.gr – Φαρμακερός ο τ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτής του Ποταμιού, Πέτρος Τατσόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Αίσιον και ευτυχές το 2017, χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για syriza

ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΥΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.




Κοινωνία με μόνον ευτυχισμένους ανθρώπους ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει.