η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Κάποιοι έχουν μείνει στους βλαχοδήμαρχους με τα ταγάρια της δεκαετίας του 80’

Αποτέλεσμα εικόνας για βλαχάρα



Το καινούργιο που ακούσαμε από «δημοσιογράφο» της Εύβοιας είναι ότι όποιος δήμαρχος θέλει να κάνει έργο δεν κάθεται στο γραφείο αλλά παίρνει την τσάντα και πάει βόλτα από υπουργείο σε υπουργείο….

Πρόκειται φυσικά για ακόμη μια άποψη που διατυπώνεται από άσχετους και απευθύνεται σε ανόητους και αδαείς….

Είναι η εικόνα που υπήρχε για τους προέδρους των κοινοτήτων και τους δημάρχους της δεκαετία του 80, που έπαιρναν το ταγάρι τους και γύριζαν στα υπουργεία και στη Νομαρχία ζητώντας χρήματα λες και υπήρχε ένα τεράστιο θησαυροφυλάκιο το κλειδί του οποίου κατείχε ένας υπουργός το άνοιγε και μοίραζε πεντοχίλιαρα στους αυτοδιοικητικους….


Να ενημερώσουμε λοιπόν το ντόπιο δημοσιογραφικό προσωπικό για κάποιες αλλαγές που έχουν επέλθει στην αυτοδιοίκηση…

Τα Προγράμματα και τα χρήματα είναι συγκεκριμένα….

Τα επιλέξιμα έργα από τα επι μέρους προγράμματα είναι επίσης συγκεκριμένα….

Οι δήμοι πρέπει να έχουν τις αντίστοιχες μελέτες για να μπορέσουν να ενταχθούν και εν συνεχεία να δημοπρατηθούν τα έργα….

Αν κάποιος δήμαρχος γνωρίζει αυτές τις διαδικασίες και έχει δώσει τις σωστές πολιτικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του δεν απαιτείται να κάνει το γυρολόγο στα υπουργεία….

Οι επισκέψεις εκεί πρέπει να είναι στοχευμένες και συγκεκριμένες και όχι με την έννοια που γίνονταν πριν από τριάντα χρόνια στη λογική της κατασκήνωσης έξω από το γραφείο του υπουργού προς άγραν... κονδυλίων και έργων….