η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Ο Ζεμπίλης δεν λέει τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές γιατί δεν είναι βλάκας



Διαβάζουμε κατά καιρούς διάφορους εγχώριους πολιτικούς αναλυτές (που η σχέση τους με το πολιτικό ρεπορτάζ είναι όποια και η σχέση του γράφοντος με την πυρηνική φυσική) να εκφράζεται η ανησυχία-απορία για τις μελλοντικές πολιτικές αποφάσεις του Θανάση Ζεμπίλη ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών μαζί με τη διαπίστωση ότι ο πρώην δήμαρχος «δεν ανοίγει τα χαρτιά του» ….
Ενημερώνουμε λοιπόν τους «πολιτικούς συντάκτες» πως ο κάθε σοβαρός πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του και γνωρίζει τα στοιχειώδη περί πολιτικής δεν ανακοινώνει ποτέ εκ των προτέρων τις αποφάσεις του, διότι μπορεί να εκτεθεί…..





Στη ζωή όπως και στην πολιτική το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο…..

Στην πολιτική, τη δημοσιογραφία και την πραγματικότητα μπορεί να θεωρείς κάποιον αδελφό σου ή φίλο σου και όταν γυρίσεις την πλάτη ή βρεθείς σε στιγμή αδυναμίας να χάσεις το μέτρημα από τα μαχαιρώματα….



Φυσικά ο Θανάσης Ζεμπίλης το γνωρίζει πολύ καλά αυτό αφού σήμερα δυο από τους πρώην στενούς του συνεργάτες (Καθαροσπόρης Ζλακώνη) και άλλοι τόσοι που δεν έβαλαν υποψηφιότητα, ήταν οι αρχιτέκτονες της εκλογικής του ήττας στις προηγούμενες εκλογές….



Θυμόμαστε ότι στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Εύβοιας ο Θανάσης Μπουραντάς που  είναι υποψήφιος εδώ και δεκαετίες στην αυτοδιοίκηση ποτέ δεν άνοιξε τα χαρτιά του νωρίτερα ώστε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του παρά το ότι ήταν ισχυρότατος και αδιαφιλονίκητος….



Οι εξελίξεις και οι αστάθμητοι παράγοντες μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή να σε διαψεύσουν και στην πολιτική όπως και στο ρινγκ όλοι θέλουν να πάρουν τη θέση του πρώτου…….



¨Έτσι και ο Θανάσης Ζεμπίλης πολύ σωστά δεν ανακοινώνει (και γιατί να το κάνει άλλωστε) το τί θα πράξει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές….



Προσωπική μας εκτίμηση όμως είναι ότι βλέποντας την παταγώδη αποτυχία του Χρήστου Παγώνη, εκτιμώντας τις αντιδράσεις των πολιτών και χωρίς να έχει δημιουργήσει σοβαρές συγκρούσεις στο πολιτικό στερέωμα, ως πρώτη προτεραιότητα έχει το δήμο της Χαλκίδας στον οποίο αν τεθεί αντιμέτωπος με το Χρήστο Παγώνη θα επανέλθει πανηγυρικά μετά βαΐων και κλάδων….

Αυτό που ο Ζεμπίλης περιμένει και δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα (Γιαυτό και έχει επιφυλάξεις) είναι αν όντως ο Παγώνης θα είναι ο κύριος αντίπαλός του….

Γιατί ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων ως παθών γνωρίζει πολύ καλά και από προδοσίες και από πουλήματα!!!!