η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Γενοκτονία κάθε χρόνο στην άσφαλτο σε μια Εύβοια χωρίς υποδομές υγείας

29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο μέσα στις γιορτές / Eurokinissi: Βασίλης Παπαδόπουλος



Μέσα στις γιορτές σε διάστημα ολίγων ημερών από 22 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2018 , εικοσιεννέα  (29) άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους…
Πρόκειται για μια γενοκτονία που αγγίζει όλους μας…
Δυστυχώς στη Χαλκίδα και την Εύβοια γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες κάκιστης οδικής συμπεριφοράς και είμαστε από τις περιοχές της χώρας που το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την περίθαλψη πολυτραυματιών αλλά στέλνει τα αντίστοιχα περιστατικά στην Αθήνα…

Ο χρόνος που απαιτείται για να διαμετακομισθούν οι σοβαρά τραυματισμένοι αποβαίνει πολλές φορές μοιραίος…




Ο κ Δημήτρης Αναγνώστου είναι ένας εξαιρετικός γιατρός και ένας λαμπρός επιστήμονας….

έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για τον τρόπο που πολιτεύθηκε ως δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας (έχει διατελέσει πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου)

Ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος που δεν ασχολείται επιδερμικά με τα κοινά φωτογραφούμενος σε διάφορες εκδηλώσεις και επετείους αλλά ασχολείται με κάθε ζήτημα που αφορά στην πόλη του ακόμα και αν βρίσκεται εκτός δημοτικού συμβουλίου…

Πρόσφατο παράδειγμα μια επιστολή που έστειλε στο διοικητή τροχαίας Χαλκίδας κύριο Κουκουβίνο



Η επιστολή εστάλη με αφορμή μια εκδήλωση που πραγματποίησε η τροχαία Χαλκιδας μέσα στο Νοέμβριο για τη γενοκτονία που συντελείται καθημερινά στους ελληνικούς και ευβοϊκούς δρόμους… Μια υπηρεσία σαν τη τροχαία που αγωνίζεται χωρίς μέσα και προσωπικό σε ένα τεράστιο νομό και με οδηγούς χωρίς παιδεία και συνείδηση….



Επειδή είναι σημαντικό οι πολίτες να είναι ενεργοί πολιτικά και να εκφράζουν την άποψή τους δημόσια γιατί μόνο έτσι προχωρούν και προοδεύουν οι κοινωνίες δημοσιοποιούμε το περιεχόμενό της…




«Η περιοχή μας μάλιστα είναι από τις περισσότερο επιβαρυμένες περιοχές της Ελλάδος.



Εκτός όλων των άλλων , το Νοσοκομείο μας δυστυχώς υστερεί σημαντικά έναντι των άλλων Νομαρχιακών Νοσοκομείων στις αναγκαίες υποδομές.



Το Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι το μοναδικό ίσως Νομαρχιακό Νοσοκομείο που δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε έχει ειδικότητες θωρακοχειρουργού, νευροχειρουργού ή αγγειοχειρουργού.



Οι ειδικότητες αυτές καθώς επίσης και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πολύτιμες και αναντικατάστατες στις περιπτώσεις πολυτραυματιών.



Όπως γνωρίζετε, όλοι σχεδόν οι πολυτραυματίες διακομίζονται στην Αθήνα και πολλές φορές αυτή η απώλεια χρόνου είναι μοιραία για την ζωή τους.



Τις αδυναμίες αυτές του Νοσοκομείου μας είχα επισημάνει σε άρθρο μου στην εφημερίδα «Πανευβοϊκό Βήμα» το 2003.



Φυσικά δεν αποκτήσαμε Τραυματιολογικό Κέντρο και δεν θα αποκτήσουμε ούτε τα επόμενα 20 χρόνια. Αν υπήρχε πολιτική βούληση , θα μπορούσε το Νοσοκομείο Θηβών , το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2004 και από τότε ΔΕΝ λειτουργεί ή άκρως ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, να μετατραπεί σε δύο χρόνια σε ένα σύγχρονο Τραυματιολογικό Κέντρο που να απευθύνεται σε έναν πληθυσμό 600.000 κατοίκων (Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα).



Το Ντίσελντορφ που έχει πληθυσμό 600.000 κατοίκους διαθέτει τέσσερα σύγχρονα Τραυματιολογικά Κέντρα.



Επειδή όμως τέτοιες προθέσεις για το Νοσοκομείο Θηβών έχουν πολιτικό κόστος, το πιθανότερο είναι και τα επόμενα χρόνια να διακομίζουμε τους ασθενείς μας στην Αθήνα.



Αυτό σημαίνει ότι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.



Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω και μια απορία – διαμαρτυρία. Πώς γίνεται ο Βόλος , η Καλαμάτα, η Λαμία και η Καρδίτσα να έχουν – η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ – σε 40 έως 80 διασταυρώσεις φωτεινούς σηματοδότες και η Χαλκίδα να έχει ΜΟΝΟΝ σε 6(έξι) ;



Πώς γίνεται το… Λιανοκλάδι να έχει σε δύο διασταυρώσεις φωτεινούς σηματοδότες και η Αρτάκη ΠΟΥΘΕΝΑ;



Το παράδειγμα του Λιανοκλαδίου το είχα αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο . Εντυπωσιάσθηκαν τότε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά η Αρτάκη εξακολουθεί να μην έχει ΠΟΥΘΕΝΑ «φανάρια».



Δεν γνωρίζω, κ. Διοικητά, κατά πόσον εσείς μπορείτε να επηρεάσετε την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στην πόλη μας. Η σηματοδότηση θα προσέφερε μεγαλύτερη ασφάλεια σε οδηγούς και πεζούς και θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο σας.



Δεν μπορεί ο Βόλος να έχει σε 80 διασταυρώσεις «φανάρια» και η Χαλκίδα μόνο σε έξι (6!).Η Καρδίτσα έχει σε 40(!!) διασταυρώσεις <<φανάρια>>.



Δεν μπορεί εμείς στην Χαλκίδα να είμαστε σωστοί και ΟΛΟΙ οι άλλοι να κάνουν λάθος.»