η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τρώμε κάθε μέρα στη μάπα καταιγίδες από σαχλαμάρες!




Δεν έχουν τέλος όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η ανισορροπία έχει πιάσει κόκκινο κι ακόμη ανεβαίνει… Ευτυχώς που οι άνθρωποι που μας κυβερνάνε σε αυτή τη συγκυρία είναι καραγκιόζηδες, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, διότι αν παίρναμε στα σοβαρά όλα αυτά που προκύπτουν καθημερινά θα έπρεπε να εγκλειστούμε αυτοβούλως σε κανένα δημόσιο ψυχιατρείο, τώρα όμως απλά ξεκαρδιζόμαστε, το γλεντάμε και για λόγους ψυχοθεραπείας γράφουμε τις σαχλαμάρες μας  εδώ μέσα, κι έτσι ξεχνιόμαστε…


Ακόμα και σήμερα
μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια. Μολονότι πιά το κακέκτυπο του Ανδρέα, ο Τσίπρας, που μας κυβερνά, δεν έχει τα χρήματα για να μας «μπουκώσει» αλλά μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη πτωχευση και καταστροφή. Κι αυτό γιατί ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, ο κόσμος δεν θέλει να πιστέψει ότι το σύστημα των τελευταίων 30 ετών κατέρρευσε και δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε σε αυτό ποτέ. Γι’ αυτό συνεχίζει να πιστεύει μύθους ότι δήθεν θα γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους, θα βγούμε από το Μνημόνιο και θα πάψει η μεγάλη δοκιμασία του. Και τούτο διότι οι πολίτες ακόμα και τώρα δεν αντέχουν την αλήθεια. Ότι από εδώ και πέρα όλοι μας θα ζήσουμε φτωχότερα. Κι η ευκαιρία μας για μια αξιοπρεπή ζωή θα εξαρτηθεί αποκλειστικα και μονο από το πόσο παραγωγικά και πόσο σκληρά θα εργαστούμε και θα δημιουργήσουμε. Κάτι που σήμερα δυστυχώς σχεδόν κανείς από τους πολιτικούς μας δεν θέτει και δεν συζητά. Γιατί ο κόσμος δεν το θέλει. Και γι’ αυτό συνεχίζει να υποστηρίζει τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα όλων των εποχών, τον Αλέξη Τσίπρα.



Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε  σε αυτό το κείμενο είναι τέσσερις από τους βασικούς νόμους της ηλιθιότητας, έτσι όπως περιγράφηκαν από τον Carlo Cipolla: (1) Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία. (2) H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου. (3) Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες. (4) O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό.





Υ.Γ. Συναναστρεφόμαστε καθημερινώς με ανθρώπους οι μισοί εκ των οποίων πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει στην ευμάρεια (επί Ανδρέα Παπανδρέου εποχή) και οι άλλοι μισοί θεωρούν ότι μόλις ξαναγίνουν ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Κώστας Μαρκόπουλος κυβερνητικοί βουλευτές και ο Κυριάκος πρωθυπουργός θα γλιτώσουν τις κατασχέσεις και θα ξαναβρούνε δουλειές….


Ήμαρτον παναγία μου ούτε τα αντικαταθλιπτικά δεν θα μας σώσουν!