η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Θρήνος στο πατρικό του σμηναγού Μπαλταδώρου στην Καρδίτσα -«Μας κόπηκε το αίμα όταν το μάθαμε»


Σοκαρισμένη είναι από χθες η τοπική κοινωνία στο Μορφοβούνι Αγράφων, έδρα του δήμου Πλαστήρα στην Καρδίτσα, για το χαμό του 34χρονου πιλότου του Mirage 2000-5 Γιώργου Μπαλταδώρου

Ο 34χρονος πιλότος πατέρας δύο παιδιών, όπως γράφει το thessalia-tv.gr, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μορφοβούνι, όπου ζουν οι γονείς και ο αδερφός του, τέλειωσε το Λύκειο στην Καρδίτσα με άριστα και τον κέρδισε η Πολεμική Αεροπορία και η αγάπη και το πάθος του για τα αεροπλάνα.



Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Πετρούπολη μαζί με την σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους, ανθρώπους που είχε να δει αρκετές ημέρες, αφού πέρασε το Πάσχα στη Σκύρο, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους πιλότους από την Τανάγρα λόγω των έκτακτων μέτρων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εξαιτίας της έντονης κινητικότητας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει για τελευταία φορά με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, λίγες ώρες πριν απογειωθεί για επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών. «Σε αγαπάμε, να προσέχεις και ο Θεός μαζί σου» ήταν οι τελευταίες κουβέντες που άκουσε στο τηλέφωνο από τη σύζυγό του, η οποία περίμενε σε λίγες ημέρες να τον έβλεπε και πάλι.



Από χθες στο χωριό της Καρδίτσας επικρατεί θρήνος.




Στο πατρικό του σπίτι από νωρίς συγκεντρώθηκαν συγχωριανοί προκειμένου να συμπαρασταθούν στους απαρηγόρητους γονείς του.



Οπως εξήγησε ο δήμαρχος Πλαστήρα Δημήτρης Τσιάντης, μάλιστα, το ένα από τα δυο παιδιά του βρισκόταν ακόμη και χθες στο σπίτι των παππούδων του καθώς ήταν στο χωριό για τις ημέρες του Πάσχα.



«Μας κόπηκε το αίμα, όταν το μάθαμε, πιστεύουμε ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δούμε και πάλι» λένε άνθρωποι που γνώριζαν τον αδικοχαμένο πιλότο. «Εκπλήρωσε τον όρκο του για την πατρίδα και με το παραπάνω» θα συμπληρώσουν συνάδελφοί του.



Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν ένα περίπου χρόνο (19/4/2017) ο νομός Καρδίτσας έχασε δύο νέους με την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και συγκεκριμένα τον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμο από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας και τον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα από το Ανθηρό Αργιθέας.



iefimerida